Velg Kategori
Korn og bakst
Autolyse – ren bakemagi
Melet er bakerens viktigste hjelpemiddel. Gjennom historien har melet også vært en tradisjons- og kulturbærer og et verdslig og religiøst maktmiddel. Går du langt tilbake i tid, har kanskje baking vært forbundet med magi. Det som skjer når du blander mel og vann er nemlig litt magisk.
Korn og bakst
Telemarksklingen skal erobre landet
Lefsa – eller klingen som de helst kaller den – står sterkt i Telemark. Nå har tre av fylkets driftige bakstegründere gått sammen for å utvikle ei ny håndverksbakt lefse. Målet er å selge den til resten av Norge.
Korn og bakst
Saftigere og sunnere bakst med grønnsaker
Å bruke grønnsaker i bakverk har flere positive effekter. Derfor er det heller ikke noe nytt. Gulrot og potet er brukt i bakverk i mange år, i mer enn potetlomper og gulrotkake.
Drikke, Korn og bakst
Malting – økt verdiskaping av korn og unike ølprodukter
Malt er en av de viktigste ingrediensene i øl. Malting er kontrollert spiring av kornet, og gjennom malteprosessen får ølet mye av sin karakter¬istiske smak, farge og aroma. Malt og malting gir også nye muligheter for verdiskaping på gårder som produserer korn, og det gir mikrobryggerier muligheten til å differensiere sine produkter i markedet.
Korn og bakst
Røra Bakeri fornyer og utvider
Frode Neergård har tatt over som daglig leder av Røra Bakeri etter faren Hallvard, men det er ingen tvil om at duoen skal jobbe i et utfyllende tospann framover.