Vi arrangerer kurs for lokalmatprodusenter over hele landet og i alle bransjer. Vi har flere ulike kursopplegg, og derfor finner du kurs som passer deg enten du er fersk eller mer erfaren produsent.
Velg Tema
Region
Velg type

17. mar
2025
Praktisk smørkurs
Kurset passer for deg som har interesse for videreforedling av melk til smør og rømme på støl eller gård. Du får praktisk kjennskap til separering, råvarekvalitet, syrning og mikrobiologi for å kunne kinne smør av rå melk.
Vestlia Resort, Geilo

21. mar
–23. mar
2025
Halvannen gris og litt av en elg
I dette kurset vil du lære om nedskjæring foredling og produktutvikling med utgangspunkt i gris og elg i naturskjønne omgivelser på Kvalnes i Lofoten.
Villa Lofoten, Haverringen 968, 8360 Bøstad

25. mar
–26. mar
2025
Søt og syrnet melk
Bli med på praktisk kurs i søte og syrna flytende melkeprodukt for å lære mer om produksjonsmetoder, syrningsteori, utstyrsbehov, mattrygghet, hygiene og regelverk.
Måltidets Hus, Stavanger

25. mar
–26. mar
2025
Fagdager lokalmat Trøndelag
Bli med på Fagdager lokalmat 25.–26. mars 2025 på Steinkjer. Disse dagene samler vi mat- og drikke-bransjen for inspirerende kurs, nettverksbygging og kunnskapsdeling. Enten du er en etablert produsent eller vurderer å starte, vil du få nyttige verktøy, faglig innsikt og muligheten til å møte bransjeeksperter.
Steinkjer videregående skole

27. mar
–28. mar
2025
Kjøttkurs – fra kvalitet til håndverk
Teoretisk innføring i kjøttkvalitet, hygiene, mørningsprosesser, partering, og videreforedling. Praktisk arbeid med kjøttbehandling og produksjon. Oppskrifter, salt, krydder, konservering
Fiskebørsen v/Saltstraumen hotell, Kapstøveien 19, 8056 Saltstraumen

1. apr
–8. apr
2025
Juice- og vinproduksjon
Kompetansenettverket for Lokalmat Øst inviterer til kurs om produksjon av juice og vin av norske frukter og bær, inkludert druer. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen/Nofima.
Nofima AS, Osloveien 1, Ås

7. apr
–10. apr
2025
HACCP-kurs med Ragnhild Nordbø
Videregående kurs i HACCP for drivere av og kvalitetsansvarlige i ysterier. Kursdeltakelse forutsetter grunnleggende kunnskaper om mikrobiologi. Kurset vil ta for seg regelverk, produktmerking, kvalitetsstyringsystem basert på HACCP, samt prøvetaking og andre metoder for å bekrefte at systemet fungerer.
Frindal Lodge, Orkdalsveien 2346, 7393 Rennebu

8. apr
–9. apr
2025
Optimal utnyttelse av kjøttråvarer for de beste pålegg- og pølseprodukter
Kompetansenettverket for Lokalmat Øst inviterer til kurs om optimal utnyttelse av kjøttråvarer for pålegg- og pølseprodukter. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen.
Nofima AS, Osloveien 1, Ås

23. apr
–24. apr
2025
Melkvalitet – muligheter og utfordringer
Bakekurs med norsk mel av ulike melkvaliteter. Hva vil melkvalitet si, og hva betyr det i praksis? Ved å forstå de ulike egenskapene til melet og tilpasse bakeprosessen, kan man oppnå gode resultater selv med mel av varierende kvalitet. Bruk av norsk mel er bærekraftig!
Nofima AS, Osloveien 1, Ås

25. apr
2025
Reseptoppbygging kjøttprodukter
Kompetansenettverket for Lokalmat Øst inviterer til nettkurs om hvordan en kan bygge opp en god resept på kjøttprodukter – både økonomisk og bærekraftig.
Digitalt på Teams

14. mai
2025
Den store honningdagen
Kompetansenettverk Lokalmat Øst og ByBi inviterer til Den Store Honningdagen, en inspirerende og lærerik dag om mangfoldet av smaker, egenskaper og bruksområder. Velkommen til en lærerik dag inn i honningens komplekse verden!
Rohdeløkken Kafé, Oslo (Bygdøy)

15. sep
–17. sep
2025
Kurs om produksjon av mykost
I samarbeid med Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og Lise Brunborg, ystefaglig rådgiver og lærer ved Sogn Jord- og Hagebruksskole (SJH), inviterer vi til kurs om produksjon av mykost. Kurset passer for deg som har noe ysteerfaring, men som ønsker å lære mer om produksjon av camembert og modnet kremost.
NMBU, Chr. M. Falsens vei 18, 1433 Ås

Serveringsbedrifter
Gode mat- og drikkeopplevelser må til for å lykkes med regjeringens visjon for Matnasjonen Norge. Her har serveringsbedrifter som tilbyr lokalmat en sentral rolle, og hvor kunnskap blir et viktig element for å gi den gode opplevelsen til gjesten. For å styrke kompetansen tilbys grunnmodul for serveringsbedrifter.

Lokal foredling av kjøtt
Modulen går over 3 samlinger (to og tre dagers samlinger) med totalt 70 timer og tilbys i alle fem regionene. Samlingene veksler mellom teori, praktiske øvelser og orientering/omvisning hos foredlingsbedrifter.