Hvem passer kurset for?
Modulen egner seg for deg som ønsker å starte opp med videreforedling av kjøtt og for produsenter som tidligere har benyttet leieproduksjon, men som tenker å produsere i egne lokaler. I tillegg erfarer vi at mindre kjøttbedrifter i vekst har et behov for oppfrisking av kunnskap med nye medarbeidere.
Mål og mening
Målet er å gi kunnskap om hva som skal til for å kunne produsere pølser, kaker, pålegg og spekemat på en trygg og god måte.
Deltakerne får innblikk i råvarelære, skjæremønster, produksjonsmåter, ønskede og uønskede bakterier, ulike ingredienser og produksjonstrinn. Også andre faktorer som påvirker foredlingen tas opp; blant annet regelverk, hygiene, lokalutforming, emballasje, pakkemetoder, maskiner og utstyr,
holdbarhet, næringsdeklarering, salgskanaler, mattrygghet, risikoforståelse.
I tillegg kjører vi enkeltstående kjøttkurs på 1-2 dager med spesifikke kjøtt-tema, som for eksempel, lokal slakting, salting og røyking, knivsliping, utstyr som effektiviserer, kassesalg, pris og marginer etc.
Kompetansenettverkene gjennomfører i tillegg kurs for reindriftsutøvere, det være seg nedskjæring, videreforedling, produktutvikling, biprodukt, hygiene eller HACCP.
Nysgjerrig? Finn ut mer da vel
Vi har kontaktpersoner over hele landet, finn din nærmeste i dag: