Her er vi!


I mer enn 20 år har vi levert kompetanse til lokalmatnæringa; kunnskap og ferdigheter som bidrar til en trygg og lønnsom foredling av mat og drikke!

  • Vi er over hele landet
  • Vi er tett på
  • Vi skreddersyr kompetansetiltak

Kompetansenettverk lokalmat, med fem regioner ble etablert i 2001, som en del av Verdiskapingsprogrammet for mat. Hver region koordineres av respektive fylkeskommuner og egne styringsgrupper. Ordningen er finansiert over Landbrukets utviklingsfond under posten «Rekruttering og kompetanse», og fastsettes i de årlige Jordbruksforhandlingene.

Vi skal bidra til økt lokal verdiskaping over hele landet og at større verdier blir igjen i primærleddet. Mer produktmangfold, en levende matkultur, mat med kvalitet og mat som er trygg.

Kontaktpersoner i kompetansenttverkene på Oste-VM 2023
Kompetansenettverk lokalmat på Oste-VM 2023. Foto: Nofima

Ønsker du å lære mer om hvordan du kan skape verdier med utgangspunkt i landbruks- og reindriftsbaserte næringer? Hos oss kan du finne ulike kursopplegg som passer enten du er fersk eller erfaren produsent.

«Å forstå ingredienser, metoder og maskiner er utfordrende – å forstå dem i samspill krever kompetanse!»

Hvem kan få hjelp?

  • Gårdsmatprodusenter som har som mål å utvikle, foredle og selge produkter basert på gårdens ressurser
  • Reindrift og foredling
  • Små og mellomstore lokalmat-virksomheter basert på lokale råvarer.
  • Serveringssteder med lokalmatsatsing

Dine fordeler i nettverket

  • Økt lønnsomhet og verdiskaping
  • Kunnskap og ferdigheter fra råvare til ferdig produkt
  • Forbedret produksjonseffektivitet
  • Nye markedsmuligheter
  • Styrket lokal identitet
  • Samarbeid og nettverksbygging

Våre verktøy

Vi har flere verktøy; både fellestiltak og individuell oppfølging.

  • Praktiske og digitale kurs, fra innføring- til dybdekurs
  • Besøksordningen – genial og gratis veiledning

Ta kontakt med din region og sammen avdekker vi kompetansebehovet og finner veileder tilpasset de konkrete utfordringene bedriften din står overfor.

Tilbudet i de ulike regionene bestemmes ut i fra behov og en årlig handlingsplan