I mer enn 20 år har vi levert kompetanse til lokalmatnæringa; kunnskap og ferdigheter som bidrar til en trygg og lønnsom foredling av mat og drikke!
- Vi er over hele landet
- Vi er tett på
- Vi skreddersyr kompetansetiltak
Kompetansenettverk lokalmat, med fem regioner ble etablert i 2001, som en del av Verdiskapingsprogrammet for mat. Hver region koordineres av respektive fylkeskommuner og egne styringsgrupper. Ordningen er finansiert over Landbrukets utviklingsfond under posten «Rekruttering og kompetanse», og fastsettes i de årlige Jordbruksforhandlingene.
Vi skal bidra til økt lokal verdiskaping over hele landet og at større verdier blir igjen i primærleddet. Mer produktmangfold, en levende matkultur, mat med kvalitet og mat som er trygg.
Ønsker du å lære mer om hvordan du kan skape verdier med utgangspunkt i landbruks- og reindriftsbaserte næringer? Hos oss kan du finne ulike kursopplegg som passer enten du er fersk eller erfaren produsent.
«Å forstå ingredienser, metoder og maskiner er utfordrende – å forstå dem i samspill krever kompetanse!»
Hvem kan få hjelp?
- Gårdsmatprodusenter som har som mål å utvikle, foredle og selge produkter basert på gårdens ressurser
- Reindrift og foredling
- Små og mellomstore lokalmat-virksomheter basert på lokale råvarer.
- Serveringssteder med lokalmatsatsing
Dine fordeler i nettverket
- Økt lønnsomhet og verdiskaping
- Kunnskap og ferdigheter fra råvare til ferdig produkt
- Forbedret produksjonseffektivitet
- Nye markedsmuligheter
- Styrket lokal identitet
- Samarbeid og nettverksbygging
Våre verktøy
Vi har flere verktøy; både fellestiltak og individuell oppfølging.
- Praktiske og digitale kurs, fra innføring- til dybdekurs
- Besøksordningen – genial og gratis veiledning
Ta kontakt med din region og sammen avdekker vi kompetansebehovet og finner veileder tilpasset de konkrete utfordringene bedriften din står overfor.