Serveringsbedrifter

Gode mat- og drikkeopplevelser må til for å lykkes med regjeringens visjon for Matnasjonen Norge. Her har serveringsbedrifter som tilbyr lokalmat en sentral rolle, og hvor kunnskap blir et viktig element for å gi den gode opplevelsen til gjesten. For å styrke kompetansen tilbys grunnmodul for serveringsbedrifter.
Måltid - dekket bord med suppetallerkener

Hva kan du forvente?

Gjennom tre samlinger, hver på 2 dager, gjennomgås basiskunnskaper for å kunne starte og drive eget serveringssted, enten det er selskapsservering, servering på egen gård eller opplevelsesmat.

Modulen har en blanding av teori og praktisk arbeid, og det inngår besøk til ulike serveringsbedrifter.

Målet med grunnmodulen

  • Bli tryggere på egen kompetanse innen bevertning
  • Øke kunnskapen om kundebehov, prising og merkevarebygging
  • Bli kjent med andre serveringsbedrifter

Tema som blir gjennomgått

  • Definere egen bedrift
  • Hvordan drive serveringssted
  • Vertskapsrollen
  • Kalkyler, prising og budsjett
  • Markedsføring og merkevarebygging
  • Bruk av sosiale medier
  • Kundebehov og verdiløft
  • Drikkelære
  • Servere trygg mat
  • Lover og forskrifter for serveringsbedrifter

I praktisk matlaging vil det bli fokusert på muligheter ved bruk av lokale råvarer og produkt, som å ta ut merverdi av et måltid, formidle historie gjennom mat og skape gode opplevelser.