Velg Kategori
Melk
Snedig osteproduksjon i Stavanger
Da Lise Brunborg fant melkebonden Kolbjørn Anda som leverte melk med prima kvalitet, skjønte hun at hun kunne nå målet om eget ysteri.
Melk
Bruk av syrekultur
Ysting er eit handverk som krev godt handlag, nøyaktigheit og erfaring. For berre nokre år sida var det ikkje flust med norske ostar, men nå blomstrar mangfaldet. Mange norske ostar hevdar seg i toppsjiktet saman med både franske og italienske delikatesser
Melk
Ysting av camenbert og gouda
Hvordan kan endringer i tørrstoffinnholdet i melken påvirke mysedrenering, smak, lagring og utbytte.? Under fagdagene Mat på Mære holdt Claes Jürss kurs for "Ystenettverket OST 2020" hvor vi lærte mer om sammenhengene. Tekst Kathrin Aslaksby og Beth Tronstad. Foto Steinar Johansen
Melk
Prisbelønt økologisk ost
Sølvi Gammelsrød startet i 2017 med å produsere ost på kjøkkenet og lagre det i kjelleren. I dag har osten stor suksess og serveres på anerkjente restauranter.
Melk
Osteskorper – blomstrende
Osteskorper er et studie i seg selv og gir karakter til hele produktet. Hva kjennetegner ost med blomstrende skorper?
Melk
Osteskorper – naturlige og vaskede
Ost er enormt, et helt univers fra en råvare – melk. Ost har som regel ei skorpe, la oss starte der!