Velg Kategori
Drikke
Verdt å vite om kveik
Det har blitt svært populært å brygge øl på kveik, en tradisjonell norsk gårdsgjær. Med nye øyne og moderne analyseverktøy undersøkes nå gamle tradisjoner på helt nye måter.
Drikke
Kva sidertypar og siderstilar skal ein satsa på?
Det er mange typar og stilar av sider. Med kunnskap om den store spennvidda er det plass til fleire produsentar, som kan laga produkt dei er stolte av.
Drikke
Ha ikke planen helt klar!
Jann Vestby og Synnøve Vik Bergstad har fått utnyttet både sivilingeniørstudier i kjemi og ressursene på odelsgården.
Drikke, Korn og bakst
Malting – økt verdiskaping av korn og unike ølprodukter
Malt er en av de viktigste ingrediensene i øl. Malting er kontrollert spiring av kornet, og gjennom malteprosessen får ølet mye av sin karakter¬istiske smak, farge og aroma. Malt og malting gir også nye muligheter for verdiskaping på gårder som produserer korn, og det gir mikrobryggerier muligheten til å differensiere sine produkter i markedet.
Drikke
Forsker på et av verdens beste øl
Verdens femte beste nye øl brygges i Gvarv i Telemark i følge ett av verdens største ølnettsteder. Men «ølbøndene» Ingeborg Lindheim og Eivin Eilertsen vil stadig utvikle sine produkter. Nå er Nofima en del av den spennende prosessen med å finne nye veier i bryggerikunsten.