Produktevaluering og smaksbedømming

11. november 2025
11. november 2025
Nofima, Osloveien 1 Ås
Blli bedre kjent med smak og kvalitet på eget produkt! Målet med kurset er å gi deltakerne en dypere forståelse av kvalitet og smak gjennom å bedømme egne produkter i et mer objektivt perspektiv. Få tips og tilbakemeldinger som kan inspirere til videre produktutvikling og deltagelse i matkonkurranser.
Sensorikk.

Hvor og når

11. november 2025
Kl. 10-15

Nofima As, Osloveien 1, 1430 Ås

Påmelding

Bindende påmelding innen 31. oktober 2025.

Skriv hvilke produkter du ønsker å ta med i påmeldingen.

Fagansvarlig

Arrangementet gjennomføres i regi av Kompetansenettverk lokalmat Øst, i samarbeid med matforskningsinstituttet Nofima på Ås.

Produkteksperter er:

Tom Chr. Johannessen – hoveddommer i NM i kjøtt mm.

Mats Carlehøg – juryleder og dommer i NM i drikke (alle kategorier), SM i Mathantverk mm.

Cecilia M. Kippe – dommer i NM i drikke, NM i honning mm.

Illustrasjon Oddvar Dahl

Kursinnhold

Deltagelse i produktkonkurranser som NM eller måltidskonkurransen Det Norske Måltid gir verdifull tilbakemelding til deg som produsent. En ekstern vurdering av produktegenskaper, kvalitet og smak er et nyttig redskap i videre produktutvikling og markedsarbeid.

  • Få innsikt i smak, lukt, farge og konsistens – vurdert etter kriterier fra matkonkurranser.
  • Diskuter dine produkter én-til-én med en erfaren dommer, og lær hvordan et dommerpanel jobber.
  • Motta et sett beskrivende ord for produktet ditt – nyttig i utvikling og markedsføring.

Målgruppa er lokalmatprodusenter med fortrinnsvis kjøttprodukter, produkter av frukt/bær/grønnsaker eller drikke (< 10 årsverk). Andre produktkategorier kan også melde seg på, men blir vurdert av de samme fagpersonene som er involvert i arrangementet.  

Arrangementet passer for produsenter som ønsker å lære mer om smaks- og kvalitetsbedømming, kriterier for å nå opp i ulike matkonkurranser, og som vil bli bedre kjent med egne produkter, deres egenskaper og utviklingsmuligheter.

Ta med 1-2 produkter som du ønsker å få vurdert! Produkter må være spiseklare (og ikke kreve oppvarming eller annen tilbereding).  

Pris og betingelser

Kr 3500,- pr. deltagerbedrift (inntil to personer fra hver bedrift) inkl. moms. Prisen inkluderer lunsj, kursmateriell. Hver bedrift kan ta med inntil to produkter for vurdering. Skriv hvilke produkter du ønsker å ta med i påmeldingen.

For de som trenger overnatting i forbindelse med kurset anbefaler vi Thon Hotel på Ski, tlf: 64 85 35 00, direkte booking via hjemmeside: www.thonhotels.no eller Reenskaug Hotell i Drøbak, tlf: 64 98 92 00, booking via hjemmeside: www.reenskaug.no Nofima har gratis parkering for gjester.

Spørsmål? Ta kontakt:

Cecilia Kippe

Øst-Norge

Cecilia Midtsund Kippe

Rådgiver