Kurskalender


Vi arrangerer kurs for lokalmatprodusenter over hele landet og i alle bransjer. Vi har flere ulike kursopplegg, og derfor finner du kurs som passer deg enten du er fersk eller mer erfaren produsent.

Velg Tema

Region

Velg type

Ragnhild Nordbø

5. nov

26. nov

2025

Webinarserie: Kvalitetsstyring (HACCP) for ysterier

Samlingsbasert nettkurs hvor du lærer å bygge et HACCP-basert kvalitetssystem. Beregnet for drivere og kvalitetsansvarlige i ysterier med grunnleggende kunnskaper om mikrobiologi.

Nettkurs via Teams

Jørn Skoe i Ødhumbla.

6. nov

2025

Webinar: Ødhumbla – Fra Norges minste meieri til Årets lokalmatgründer

Avslaget om investeringsstøtte til nytt, stort løsdriftsfjøs for 10 år siden viste seg å bli en gavepakke for Jørn Skoe og familien bak Ødhumbla. Lave investeringer, overkommelig arbeidsmengde og en egen abonnements- og returordning for gårdsmelka de selger, har gitt grønne tall i regnskapet. I år ble de kåret til Årets lokalmatgründer i Norge. Hør Jørn fortelle sin historie om veivalg og oppturen som Norges minste meieri, til å vinne prisen som Årets lokalmatgründer 2025.

11. nov

12. nov

2025

Brødbaking i vedfyrt omn

Bergsdalstunet

Sensorikk.

11. nov

2025

Produktevaluering og smaksbedømming

Blli bedre kjent med smak og kvalitet på eget produkt! Målet med kurset er å gi deltakerne en dypere forståelse av kvalitet og smak gjennom å bedømme egne produkter i et mer objektivt perspektiv. Få tips og tilbakemeldinger som kan inspirere til videre produktutvikling og deltagelse i matkonkurranser.

Nofima, Osloveien 1 Ås

Surdeigsbrød

15. nov

16. nov

2025

Kurs i bakst

Rå videregående skole. Kvæfjord

18. nov

19. nov

2025

Dessertkurs

Bli med på å lage sjokolade med lokale ingredienser.

Reisafjord hotell

24. nov

28. nov

2025

Innføringskurs i Ysting

Kurset gir oversikt over ystefaget, oppskrifter til utprøving heime, grunnkompetanse i syrning, mikrobiologi og råvarekvalitet for å kunne yste av rå mjølk.

Sogn Jord- og Hagebruksskule

Stykningsdeler kjøtt.

24. nov

25. nov

2025

Økonomisk nedskjæring av gris og småfe (gris/sau/geit)

Økonomisk nedskjæring av gris og småfe (lam/sau/geit) for optimal bruk av kjøttprodukter gjennom ulike årstider.

Kjøtthallen, Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås

Nettverksgruppe gårdsmelk Midt-Norge

Faglig og sosialt samarbeid mellom produsenter i Midt-Norge som selger gårdsmelk. Månedlige Teamsmøter, deling av kunnskap og fokus på videreutvikling.

Midt-Norge

Måltid - dekket bord med suppetallerkener

Serveringsbedrifter

Gode mat- og drikkeopplevelser må til for å lykkes med regjeringens visjon for Matnasjonen Norge. Her har serveringsbedrifter som tilbyr lokalmat en sentral rolle, og hvor kunnskap blir et viktig element for å gi den gode opplevelsen til gjesten. For å styrke kompetansen tilbys grunnmodul for serveringsbedrifter.

Lokal foredling av kjøtt

Modulen går over 3 samlinger (to og tre dagers samlinger) med totalt 70 timer og tilbys i alle fem regionene. Samlingene veksler mellom teori, praktiske øvelser og orientering/omvisning hos foredlingsbedrifter.