Vi arrangerer kurs for lokalmatprodusenter over hele landet og i alle bransjer. Vi har flere ulike kursopplegg, og derfor finner du kurs som passer deg enten du er fersk eller mer erfaren produsent.
Velg Tema
Region
Velg type

17. sep
–18. sep
2025
Fermentering, hermetisering og eddiksylting
Lær deg mer om fermentering, hermetisering og eddiksylting for å konservere høstens grønnsaker.
Høgtun Klulturklynge

19. sep
–22. sep
2025
Studietur Cheese 2025
Cheese er den største internasjonale mønstringa for rå mjølk ostar. Det er ei utandørsmesse i den vesle byen Bra i Italia. Her møtast innkjøparar og seljarar av ostar frå heile verda til konferanse, salgsmesse og smakeseminar. Slowfood har ei eiga ordning for presidumprodukt der to norkse ostar er tatt opp, Geitost frå Sogn og Pultost Innlandet.
City of Bra, Italia

24. sep
2025
Innmat; Nytteverdi og produktutvikling
Kompetansenettverket for Lokalmat Øst inviterer til webinar om innmat.
Digitalt på Teams

1. okt
–2. okt
2025
Jus og sirup
Bær fra Nord-Norge strutter av vitaminer, smak og antioksidanter. Lær nye måter å foredle smakene av bla rips, solbær, rabarbra, tindved og bringebær til jus og sirup.
Kjerringøy handelssted

7. okt
2025
Pasteurisering av juice
Webinar om pasteurisering av juice – hvorfor og hvordan.
Digitalt på Teams

22. okt
–23. okt
2025
Stykking, salting, tørking og røyking av rein
Grunnleggende kunnskaper i videreforedling av reinkjøtt.
Stornes, Kautokeino

25. okt
2025
Potetkaker
Potetkaka er ein del av den norske takkebakstradisjonen, og har vore brukt både til kvardags og fest. På dette kurset lærer du å lage potetkaker frå grunnen av – frå koking og utbaking, tilsetting av mjølk og til steiking. Kurset gir deg praktiske ferdigheiter og kunnskap du kan ta med vidare i eige kjøkken.
Hjeltnes, Ulvik

28. okt
2025
Mattrygghet og HACCP
For alle som jobber med mat profesjonelt, er det avgjørende å sikre at maten ikke utgjør en helserisiko for forbrukerne. Dette kurset gir deltakerne solid kunnskap om mattrygghet, og gjør dem i stand til å identifisere og vurdere risiko i egen virksomhet.
Nofima, Osloveien 1 Ås

5. nov
–26. nov
2025
Webinarserie: Kvalitetsstyring (HACCP) for ysterier
Samlingsbasert nettkurs hvor du lærer å bygge et HACCP-basert kvalitetssystem. Beregnet for drivere og kvalitetsansvarlige i ysterier med grunnleggende kunnskaper om mikrobiologi.
Nettkurs via Teams

24. nov
–28. aug
2025
Innføringskurs i Ysting
urset gir oversikt over ystefaget, oppskrifter til utprøving heime, grunnkompetanse i syrning, mikrobiologi og råvarekvalitet for å kunne yste av rå mjølk.
Sogn Jord- og Hagebruksskule

24. nov
–25. nov
2025
Økonomisk nedskjæring av gris og småfe (gris/sau/geit)
Økonomisk nedskjæring av gris og småfe (lam/sau/geit) for optimal bruk av kjøttprodukter gjennom ulike årstider.
Kjøtthallen, Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås

Nettverksgruppe gårdsmelk Midt-Norge
Faglig og sosialt samarbeid mellom produsenter i Midt-Norge som selger gårdsmelk. Månedlige Teamsmøter, deling av kunnskap og fokus på videreutvikling.
Midt-Norge

Serveringsbedrifter
Gode mat- og drikkeopplevelser må til for å lykkes med regjeringens visjon for Matnasjonen Norge. Her har serveringsbedrifter som tilbyr lokalmat en sentral rolle, og hvor kunnskap blir et viktig element for å gi den gode opplevelsen til gjesten. For å styrke kompetansen tilbys grunnmodul for serveringsbedrifter.

Lokal foredling av kjøtt
Modulen går over 3 samlinger (to og tre dagers samlinger) med totalt 70 timer og tilbys i alle fem regionene. Samlingene veksler mellom teori, praktiske øvelser og orientering/omvisning hos foredlingsbedrifter.