Vi arrangerer kurs for lokalmatprodusenter over hele landet og i alle bransjer. Vi har flere ulike kursopplegg, og derfor finner du kurs som passer deg enten du er fersk eller mer erfaren produsent.
Velg Tema
Region
Velg type
5. nov
–26. nov
2025
Webinarserie: Kvalitetsstyring (HACCP) for ysterier
Samlingsbasert nettkurs hvor du lærer å bygge et HACCP-basert kvalitetssystem. Beregnet for drivere og kvalitetsansvarlige i ysterier med grunnleggende kunnskaper om mikrobiologi.
Nettkurs via Teams
6. nov
2025
Webinar: Ødhumbla – Fra Norges minste meieri til Årets lokalmatgründer
Avslaget om investeringsstøtte til nytt, stort løsdriftsfjøs for 10 år siden viste seg å bli en gavepakke for Jørn Skoe og familien bak Ødhumbla. Lave investeringer, overkommelig arbeidsmengde og en egen abonnements- og returordning for gårdsmelka de selger, har gitt grønne tall i regnskapet. I år ble de kåret til Årets lokalmatgründer i Norge. Hør Jørn fortelle sin historie om veivalg og oppturen som Norges minste meieri, til å vinne prisen som Årets lokalmatgründer 2025.
11. nov
–12. nov
2025
Brødbaking i vedfyrt omn
Bergsdalstunet
11. nov
2025
Produktevaluering og smaksbedømming
Blli bedre kjent med smak og kvalitet på eget produkt! Målet med kurset er å gi deltakerne en dypere forståelse av kvalitet og smak gjennom å bedømme egne produkter i et mer objektivt perspektiv. Få tips og tilbakemeldinger som kan inspirere til videre produktutvikling og deltagelse i matkonkurranser.
Nofima, Osloveien 1 Ås
15. nov
–16. nov
2025
Kurs i bakst
Rå videregående skole. Kvæfjord
18. nov
–19. nov
2025
Dessertkurs
Bli med på å lage sjokolade med lokale ingredienser.
Reisafjord hotell
24. nov
–28. nov
2025
Innføringskurs i Ysting
Kurset gir oversikt over ystefaget, oppskrifter til utprøving heime, grunnkompetanse i syrning, mikrobiologi og råvarekvalitet for å kunne yste av rå mjølk.
Sogn Jord- og Hagebruksskule
24. nov
–25. nov
2025
Økonomisk nedskjæring av gris og småfe (gris/sau/geit)
Økonomisk nedskjæring av gris og småfe (lam/sau/geit) for optimal bruk av kjøttprodukter gjennom ulike årstider.
Kjøtthallen, Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås
Nettverksgruppe gårdsmelk Midt-Norge
Faglig og sosialt samarbeid mellom produsenter i Midt-Norge som selger gårdsmelk. Månedlige Teamsmøter, deling av kunnskap og fokus på videreutvikling.
Midt-Norge
Serveringsbedrifter
Gode mat- og drikkeopplevelser må til for å lykkes med regjeringens visjon for Matnasjonen Norge. Her har serveringsbedrifter som tilbyr lokalmat en sentral rolle, og hvor kunnskap blir et viktig element for å gi den gode opplevelsen til gjesten. For å styrke kompetansen tilbys grunnmodul for serveringsbedrifter.
Lokal foredling av kjøtt
Modulen går over 3 samlinger (to og tre dagers samlinger) med totalt 70 timer og tilbys i alle fem regionene. Samlingene veksler mellom teori, praktiske øvelser og orientering/omvisning hos foredlingsbedrifter.
