Vi arrangerer kurs for lokalmatprodusenter over hele landet og i alle bransjer. Vi har flere ulike kursopplegg, og derfor finner du kurs som passer deg enten du er fersk eller mer erfaren produsent.
Velg Tema
Region
Velg type

23. apr
–24. apr
2025
Melkvalitet – muligheter og utfordringer
Bakekurs med norsk mel av ulike melkvaliteter. Hva vil melkvalitet si, og hva betyr det i praksis? Ved å forstå de ulike egenskapene til melet og tilpasse bakeprosessen, kan man oppnå gode resultater selv med mel av varierende kvalitet. Bruk av norsk mel er bærekraftig!
Nofima AS, Osloveien 1, Ås

24. apr
–26. apr
2025
Grunnkurs jus og siderproduksjon
Produksjon av jus og sider med gjennomgang av de viktigste trinna i god styring av råvarer, førebuing til produksjonen, regelverket som gjelder og hva som kreves for å oppnå drikke av god kvalitet. Du skal få oversikt over det å vere ein siderprodusent, drift og styringsporsesser i produksjonen.
Vite meir senteret Kaupanger

25. apr
2025
Reseptoppbygging kjøttprodukter
Kompetansenettverket for Lokalmat Øst inviterer til nettkurs om hvordan en kan bygge opp en god resept på kjøttprodukter – både økonomisk og bærekraftig.
Digitalt på Teams

6. mai
–7. mai
2025
Mat og snacks av tang og tare
Målet med kurset er å gi inspirasjon til å ta i bruk enda flere lokale råvarer, og gi en ny dimensjon til fjæraturen!
Dyfjordbua – Tørrfiskveien 20, 9782 Dyfjord

14. mai
2025
Den store honningdagen
Kompetansenettverk Lokalmat Øst og ByBi inviterer til Den Store Honningdagen, en inspirerende og lærerik dag om mangfoldet av smaker, egenskaper og bruksområder. Velkommen til en lærerik dag inn i honningens komplekse verden!
Rohdeløkken Kafé, Oslo (Bygdøy)

15. sep
–17. sep
2025
Kurs om produksjon av mykost
I samarbeid med Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og Lise Brunborg, ystefaglig rådgiver og lærer ved Sogn Jord- og Hagebruksskole (SJH), inviterer vi til kurs om produksjon av mykost. Kurset passer for deg som har noe ysteerfaring, men som ønsker å lære mer om produksjon av camembert og modnet kremost.
NMBU, Chr. M. Falsens vei 18, 1433 Ås

Serveringsbedrifter
Gode mat- og drikkeopplevelser må til for å lykkes med regjeringens visjon for Matnasjonen Norge. Her har serveringsbedrifter som tilbyr lokalmat en sentral rolle, og hvor kunnskap blir et viktig element for å gi den gode opplevelsen til gjesten. For å styrke kompetansen tilbys grunnmodul for serveringsbedrifter.

Lokal foredling av kjøtt
Modulen går over 3 samlinger (to og tre dagers samlinger) med totalt 70 timer og tilbys i alle fem regionene. Samlingene veksler mellom teori, praktiske øvelser og orientering/omvisning hos foredlingsbedrifter.