Kurskalender


Vi arrangerer kurs for lokalmatprodusenter over hele landet og i alle bransjer. Vi har flere ulike kursopplegg, og derfor finner du kurs som passer deg enten du er fersk eller mer erfaren produsent.

Velg Tema

Region

Velg type

9. des

2025

Nytt emballasjeregelverk – hvordan påvirker det meg som lokalmatprodusent?

Nytt emballasjeregelverk skjerper kravene også for små matprodusenter. Produsenter må nå dekke kostnader for innsamling, transport og behandling av emballasjeavfall, og minstegrensen på 1 000 kg per materiale er fjernet. Alle som selger emballasje eller emballerte varer i Norge må derfor være medlem i et godkjent produsentansvarsselskap. Bli med på en enkel, faglig introduksjon til de nye reglene!

Digitalt på Teams

Jørn Skoe i Ødhumbla.

Digitalt foredrag: Ødhumbla – Fra Norges minste meieri til Årets lokalmatgründer

Avslaget på investeringsstøtte til nytt løsdriftsfjøs ble en uventet fordel for Jørn Skoe og familien bak Ødhumbla. Med lave investeringer, håndterlig drift og en egen abonnements- og returordning for gårdsmelk, leverer de i dag solide resultater – og er kåret til Årets lokalmatgründer 2025. Hør Jørn fortelle om veivalgene og oppturen fra Norges minste meieri til prisvinner.

Nettverksgruppe gårdsmelk Midt-Norge

Faglig og sosialt samarbeid mellom produsenter i Midt-Norge som selger gårdsmelk. Månedlige Teamsmøter, deling av kunnskap og fokus på videreutvikling.

Midt-Norge

Måltid - dekket bord med suppetallerkener

Serveringsbedrifter

Gode mat- og drikkeopplevelser må til for å lykkes med regjeringens visjon for Matnasjonen Norge. Her har serveringsbedrifter som tilbyr lokalmat en sentral rolle, og hvor kunnskap blir et viktig element for å gi den gode opplevelsen til gjesten. For å styrke kompetansen tilbys grunnmodul for serveringsbedrifter.

Lokal foredling av kjøtt

Modulen går over 3 samlinger (to og tre dagers samlinger) med totalt 70 timer og tilbys i alle fem regionene. Samlingene veksler mellom teori, praktiske øvelser og orientering/omvisning hos foredlingsbedrifter.