Hvor og når
DATO: 18. oktober (lørdag)
TID: kl. 9.00 – 15.00
STED: Sand skule, Rygjatunvegen 2, 4230 Sand
Påmelding
Frist for påmelding: 13. oktober.
Begrenset antall plasser.
Ved behov for hjelp med påmelding, kontakt Heidi K. Trige, heidi.katrine.trige@nofima.no tlf. 77 62 90 52.
Kursholder
Britt Elisabeth Fossdal etablerte Designkokken Ltd. i 2009 og er freelancekonsulent innen mat. Hun driver også Størdal Gård sammen med mannen Øyvind med smågrisproduksjon, videreforedling av kjøtt, gårdsutsalg og servering. I tillegg holder Britt kurs og foredrag for så vel lokalmatprodusenter som næringsmiddelbedrifter. Hun har bred erfaring fra kokkeyrket og har bidratt som faglig støttespiller i en rekke matrelaterte prosjekter, bl.a. som mat- og miljøveileder for DEBIO og besøkskonsulent for Kompetansenettverket SØR.
Kursinnhold
Ved bruk av metoder som sylting og fermentering skal Britt E. Fossdal i Designkokken Ltd. lære deg å ta vare på og bedre utnytte høstens mangfold av frukt og grønnsaker. Gjennom oppskrifter tilpasset råvarene, skal du bli inspirert til å lage produkt med unike smaksopplevelser og se hvordan råvarene kan brukes på nye måter.
Tema som også vil inngå i kurset:
- Mattrygghet
- Emballasje
- Lagring
- Utstyr
- Prissetting
Ta med arbeidstøy og gode sko!
Målgruppe
Kurset er for deg som ønsker å lære mer om foredling av frukt og grønt, videreforedlingsbedrifter eller råvareprodusenter som har planer om å starte opp med lokal foredling for videre salg.
Kurset er et samarbeid mellom Kompetansenettverk lokalmat, Fagskolen i Rogaland og Næringshagen i Ryfylke.
Pris og betingelser
Kr. 1250 (inkl. mva) for kurskompendium med oppskrifter, lunsj og produkter å ta med hjem.
Spørsmål? Ta kontakt med arrangør:

Sør-Norge
Aase Vorre Skuland
Forsker, Nofima