Smakfull foredling av frukt og grønt

18. oktober 2025
Sand Skule
Lær å utnytte høstens råvarer på nye, spennende og trygge måter!
Fermenterte grønnsaker på glass.

Hvor og når

DATO: 18. oktober (lørdag)
TID: kl. 9.00 – 15.00

STED: Sand skule, Rygjatunvegen 2, 4230 Sand

Påmelding

Frist for påmelding: 13. oktober.

Begrenset antall plasser.

Ved behov for hjelp med påmelding, kontakt Heidi K. Trige, heidi.katrine.trige@nofima.no tlf. 77 62 90 52.

Kursholder

Britt Elisabeth Fossdal etablerte Designkokken Ltd. i 2009 og er freelancekonsulent innen mat. Hun driver også Størdal Gård sammen med mannen Øyvind med smågrisproduksjon, videreforedling av kjøtt, gårdsutsalg og servering. I tillegg holder Britt kurs og foredrag for så vel lokalmatprodusenter som næringsmiddelbedrifter. Hun har bred erfaring fra kokkeyrket og har bidratt som faglig støttespiller i en rekke matrelaterte prosjekter, bl.a. som mat- og miljøveileder for DEBIO og besøkskonsulent for Kompetansenettverket SØR.

Kursinnhold

Ved bruk av metoder som sylting og fermentering skal Britt E. Fossdal i Designkokken Ltd. lære deg å ta vare på og bedre utnytte høstens mangfold av frukt og grønnsaker. Gjennom oppskrifter tilpasset råvarene, skal du bli inspirert til å lage produkt med unike smaksopplevelser og se hvordan råvarene kan brukes på nye måter.

Tema som også vil inngå i kurset:

  • Mattrygghet
  • Emballasje
  • Lagring
  • Utstyr
  • Prissetting

Ta med arbeidstøy og gode sko!

Målgruppe

Kurset er for deg som ønsker å lære mer om foredling av frukt og grønt, videreforedlingsbedrifter eller råvareprodusenter som har planer om å starte opp med lokal foredling for videre salg.

Kurset er et samarbeid mellom Kompetansenettverk lokalmat, Fagskolen i Rogaland og Næringshagen i Ryfylke.

Pris og betingelser

Kr. 1250 (inkl. mva) for kurskompendium med oppskrifter, lunsj og produkter å ta med hjem.

Spørsmål? Ta kontakt med arrangør:

portrait of  Aase Vorre Skuland

Sør-Norge

Aase Vorre Skuland

Forsker, Nofima