Hvor og når
8.-9. april
Kl. 10-16 og kl. 9-16
Påmelding
Frist for påmelding: 28. mars.
Fagansvarlig
Tom Chr. Johannessen er pølsemakermester ved matforsknings-instituttet Nofima. Tom jobber med kjøttproduksjon i små og store prosjekter og holder kurs i kjøtt-, farse- og spekematproduksjon.
Kursinnhold
Kursdeltakerne skal lære seg bruk av kjøttråstoff, ingredienser og produksjonsprosesser for best mulig måte for optimale kjøttprodukter.
- Bruke ulike produksjonsmetoder for å utnytte kjøttråvarer til de beste kjøttproduktene.
- Produksjon av falukorv, servelat/mortadella, rå fermenterte produkter, grove/fine pølser
- Hjelpe- og tilsetningsstoffer, hva bør man bruke og hvorfor
- Hvordan virker de ulike ingrediensene i et farseprodukt og pålegg
- Reseptberegning
- Produktevaluering
Pris og betingelser
Kr 4490,- (inkl. moms) pr. person inkl. lunsj og kursmateriell.
Spørsmål? Ta kontakt:
Øst-Norge
Cecilia Midtsund Kippe
Rådgiver
Øst-Norge
Tom Christen Johannessen
Pølsemakermester