Optimal utnyttelse av kjøttråvarer for de beste pålegg- og pølseprodukter

8. april 2025
9. april 2025
Nofima AS, Osloveien 1, Ås
Kompetansenettverket for Lokalmat Øst inviterer til kurs om optimal utnyttelse av kjøttråvarer for pålegg- og pølseprodukter. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen/Nofima.

Hvor og når

8.-9. april
Kl. 10-16 og kl. 9-16

Påmelding

Frist for påmelding: 28. mars.

Fagansvarlig

Pølsemaker holder i en spekeskinke.
Nofimas pølsemakermester Tom Johannessen er kursholder sammen med Lene Øverby. Foto: Joe Urrutia, Nofima

Tom Chr. Johannessen er pølsemakermester ved matforsknings-instituttet Nofima. Tom jobber med kjøttproduksjon i små og store prosjekter og holder kurs i kjøtt-, farse- og spekematproduksjon.

Kursinnhold

Kursdeltakerne skal lære seg bruk av kjøttråstoff, ingredienser og produksjonsprosesser for best mulig måte for optimale kjøttprodukter.

  • Bruke ulike produksjonsmetoder for å utnytte kjøttråvarer til de beste kjøttproduktene.
  • Produksjon av falukorv, servelat/mortadella, rå fermenterte produkter, grove/fine pølser
  • Hjelpe- og tilsetningsstoffer, hva bør man bruke og hvorfor
  • Hvordan virker de ulike ingrediensene i et farseprodukt og pålegg
  • Reseptberegning
  • Produktevaluering

Pris og betingelser

Kr 4490,- (inkl. moms) pr. person inkl. lunsj og kursmateriell.

Spørsmål? Ta kontakt:

Cecilia Kippe

Øst-Norge

Cecilia Midtsund Kippe

Rådgiver

portrait of  Tom Christen Johannessen

Øst-Norge

Tom Christen Johannessen

Pølsemakermester