Nedskjæring og egenskaper til enkeltmuskler i storfe og andre dyreslag

1. november 2024
1. november 2024
Digitalt (Teams)
Kompetansenettverket for Lokalmat Øst inviterer til nettkurs i nedskjæring og egenskaper til enkeltmuskler i storfe og andre dyreslag
Pølsemakermesteser viser skjæreteknikker til deltakere på et nedskjæringskurs på Nofima, Ås.

Hvor og når

01. november 2024
10:00-14:00

Digitalt på Teams

Påmelding

Påmeldingsfrist: 25.10.2024

Kursholder

portrait of  Tom Christen Johannessen

Øst-Norge

Tom Christen Johannessen

Pølsemakermester

Kursinnhold

Kurset vil ta for seg nedskjæring og mørning av storfekjøtt. Vi er fortsatt veldig tradisjonelle på bruk av muskler til biffkjøtt. Det er lite å finne av de nye musklene ute i butikkene.

Vi vil ta for oss utskjæringen av enkelte av de tradisjonelle biffmusklene, samt et par «nye» muskler. Ved å lære mer om de enkelte musklene vil vi sammen øke økonomien i storfeslaktet samt gi forbrukerne enda bedre spiseopplevelser. I dag går 10-12% av dyret til biffkjøtt, kan vi øke dette? I tillegg vil vi gjennomgå nedskjæring og oppdeling av andre dyr.

  • Hva er kjøtt?
  • Utskjæring av ulike muskler (film)
  • Mørning av kjøtt
  • Spisekvalitet på enkeltmuskler
  • Muskler fra andre dyr

Etter kurset skal deltagerne ha kunnskap om hvor på dyret de enkelte musklene sitter og hvilke som egner seg til biff. De skal ha kjennskap til ulike metoder ved mørning av kjøtt. De skal også ha kjennskap til muskler og utbeining av andre dyreslag.

Målgruppe

Målgruppen er små matbedrifter med inntil 10 ansatte. Det kan være primærprodusenter eller næringsmiddelbedrifter med mål om å utvikle, foredle og selge kvalitetsprodukter basert på lokale råvarer, eller reiselivsbedrifter som har utviklingsprosjekter i samarbeid med lokalmatprodusenter.

Pris og betingelser

kr 700,- per person

Kurset vil foregå på Teams. Egen lenke blir tilsendt i forkant av kurset.

Spørsmål? Ta kontakt:

Cecilia Kippe

Øst-Norge

Cecilia Midtsund Kippe

Rådgiver