Påmelding
Påmeldingsfrist: 2. september 2024.
Fagansvarlig
Siv Borghild Skeie
Professor, NMBU
Kursinnhold
Kompetansenettverket for Lokalmat Øst, i samarbeid med NMBU (Norges miljø-og biovitenskapelige universitet), inviterer til kurs om bruk av geitemelk – et bærekraftig og uutnyttet råstoff blir fantastiske, smakfulle oster og yoghurter.
Kurset vil omfatte både teori og praktiske øvelser. Produktene vi skal produsere er gresk yoghurt og ost av typen manchego, begge basert på geitemelk.
Tema:
- Geitemelk som råstoff
- Ysting av geitemelk
- Ysting i meieriet
- Ostemodning
- Yoghurtproduksjon
- Erfaringsutveksling
Målet med kurset er å gi deltakerne grunnleggende kompetanse om geitemelk som råstoff i ost- og yoghurtproduksjon. Målgruppa er melkeprodusenter og andre som ønsker å starte kommersiell foredling av geitemelk (< 10 årsverk).
Kurset krever ingen forkunnskaper og er for deg som er nybegynner, eller nysgjerrig på å starte med foredling av melk.
Målgruppe
Målgruppen er små matbedrifter med inntil 10 ansatte. Det kan være primærprodusenter eller næringsmiddelbedrifter med mål om å utvikle, foredle og selge kvalitetsprodukter basert på lokale råvarer, eller reiselivsbedrifter som har utviklingsprosjekter i samarbeid med lokalmatprodusenter.
Pris og betingelser
Kr 2900,- pr. person inkl. lunsj, middag dag 1 og kursmateriell.
Informasjon om reisealternativer og parkering finner du her: https://www.nmbu.no/om/kontakt-oss
For de som trenger overnatting i forbindelse med kurset anbefaler vi Thon Hotel på Ski, tlf: 64 85 35 00, direkte booking via hjemmeside: www.thonhotels.no eller Reenskaug Hotell i Drøbak, tlf: 64 98 92 00, booking via hjemmeside: www.reenskaug.no
Spørsmål? Ta kontakt:
Øst-Norge
Cecilia Midtsund Kippe
Rådgiver