Kurs i norsk og internasjonal spekematproduksjon

28. august 2024
29. august 2024
Nofima på Ås
Kurset tar for seg produksjon og teori av «nye» og tradisjonelle spekematprodukter, og hva som er de største ulikhetene på spekemat i land vi ønsker å sammenligne oss med.
Pølsemaker holder i en spekeskinke.

Hvor og når

28.-29. august 2024
10:00 – 15:00

Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås

Påmelding

 Påmeldingsfrist: 19.08.2024

Kursholder

portrait of  Tom Christen Johannessen

Øst-Norge

Tom Christen Johannessen

Pølsemakermester

Kursinnhold

Etter flere år med tradisjonelle spekematprodukter dukker det stadig opp nye produkter og kopier av internasjonale spekeskinker og spekepølser. Disse har ofte annet utseende og smak enn de tradisjonelle produktene vi er vant til her i landet. Dette kurset vil ta for seg produksjon og teori av «nye» og tradisjonelle spekematprodukter, og hva som er de største ulikhetene på spekemat i land vi ønsker å sammenligne oss med.

  • Råvarens betydning i spekematprodukter
  • Hjelpe og tilsetningsstoffer
  • Metodikk ved spekepølseproduksjon og produksjon av hel spekemat.
  • Røyking
  • Salt og saltmetoder for optimalt nivå i spekemat
  • Reseptoppbygning og bruk av melkesyrebakterier
  • Praktisk produksjon av spekematprodukter
  • Produktevaluering av diverse spekematprodukter fra ulike land.

Målgruppe

Målgruppen er små matbedrifter med inntil 10 ansatte. Det kan være primærprodusenter eller næringsmiddelbedrifter med mål om å utvikle, foredle og selge kvalitetsprodukter basert på lokale råvarer, eller reiselivsbedrifter som har utviklingsprosjekter i samarbeid med lokalmatprodusenter.

Pris og betingelser

Kr 4290,- pr. person inkl. lunsj og kursmateriell.

Hvis 2 personer fra samme bedrift deltar, blir prisen totalt kr 7580,- inkl. lunsj og kursmateriell begge dagene.

Mye av tiden kommer til å foregå i Nofima sitt pølsemakeri, ta gjerne med eget arbeidstøy om mulig.

Spørsmål? Ta kontakt:

Cecilia Kippe

Øst-Norge

Cecilia Midtsund Kippe

Rådgiver