Påmelding
Påmeldingsfrist: 19.08.2024
Kursholder
Øst-Norge
Tom Christen Johannessen
Pølsemakermester
Kursinnhold
Etter flere år med tradisjonelle spekematprodukter dukker det stadig opp nye produkter og kopier av internasjonale spekeskinker og spekepølser. Disse har ofte annet utseende og smak enn de tradisjonelle produktene vi er vant til her i landet. Dette kurset vil ta for seg produksjon og teori av «nye» og tradisjonelle spekematprodukter, og hva som er de største ulikhetene på spekemat i land vi ønsker å sammenligne oss med.
- Råvarens betydning i spekematprodukter
- Hjelpe og tilsetningsstoffer
- Metodikk ved spekepølseproduksjon og produksjon av hel spekemat.
- Røyking
- Salt og saltmetoder for optimalt nivå i spekemat
- Reseptoppbygning og bruk av melkesyrebakterier
- Praktisk produksjon av spekematprodukter
- Produktevaluering av diverse spekematprodukter fra ulike land.
Målgruppe
Målgruppen er små matbedrifter med inntil 10 ansatte. Det kan være primærprodusenter eller næringsmiddelbedrifter med mål om å utvikle, foredle og selge kvalitetsprodukter basert på lokale råvarer, eller reiselivsbedrifter som har utviklingsprosjekter i samarbeid med lokalmatprodusenter.
Pris og betingelser
Kr 4290,- pr. person inkl. lunsj og kursmateriell.
Hvis 2 personer fra samme bedrift deltar, blir prisen totalt kr 7580,- inkl. lunsj og kursmateriell begge dagene.
Mye av tiden kommer til å foregå i Nofima sitt pølsemakeri, ta gjerne med eget arbeidstøy om mulig.
Spørsmål? Ta kontakt:
Øst-Norge
Cecilia Midtsund Kippe
Rådgiver