Ysting av tradisjonsoster

5. august 2024
8. august 2024
Gurostølen på Hovet
Eit kurs for deg som ynskjer kunnskap om surmjølksostane våre. Det er ostar som egnar seg for alle type ystarar og ysteri, eit produkt som kan vere assosiert med stølslivet, men som egnar seg godt til kommersielt sal og ysting i alle ysteri.

Hvor og når

  • Oppstart 5. august, kl. 11:00
  • Avsluttes 8. august kl 17.00

STED:
Gurostølen, Larsgard
Hovsvegen 215, 3577 Hovet

Påmelding

Påmelding innan 1. juli:
Paamelding.sjh@vlfk.no

Kursholder

Hvem passer kurset for?

Grunnmodul i ysting av tradisjonsostar er eit kurs for deg som ynskjer kunnskap om surmjølksostane våre. Det er ostar som egnar seg for alle type ystarar og ysteri, eit produkt som kan vere assosiert med stølslivet, men som egnar seg godt til kommersielt sal og ysting i alle ysteri.

Tema og kursinnhold:

Grunnmodul i ysting av tradisjonsostar (surmjølksostar): Separering, syrning, kinning av smør og ysting av gammalost med Kristin G. Teigland og trøgost med Jarle Rueslåtten på Gurostølen, koking av brunost på Prestholt. Besøk til Fagerdalen.

Kursleiar Jarle Rueslåtten.

Litteratur

Fint om du har med Ysteboka, den er anbefalt å lese før ein kjem på kurset – bestillast her: https://www.fagbokforlaget.no/Ysting/I9788211026187

Oppmøte:

  • Oppmøte måndag 5. august til lunsj kl 11 og introduksjon, gardsbesøk og innkvartering.
  • Avsluttar til kl. 17.00 onsdag 8. august.

Pris og betingelser

  • Pris: 5200,-
  • Inkludert lunsj x 3, 1 felles middag og overnatting x 3 på Gurostølen.
  • Nokre av måltida må vi ordne til sjølv på stølen, eit måltid som oppleving med ostesmaking.
  • Overnatting i hytter i nærleiken.

Spørsmål? Ta kontakt: