
Hvor og når
5, 12, 19. og 26. november
Kl. 10-15
Samlingsbasert kurs via Teams som går over fire hele dager, med innlagte pauser.
Kurset selges også i opptak (Sendes ut fortløpende etter kursdagene).
Påmelding
Fagansvarlig
Ragnhild Nordbø er utdannet næringsmiddelkandidat fra NMBU på Ås, og har lang erfaring som rådgiver for gårds- og håndverksysterier. I tillegg er hun medeier i Grindal Ysteri.
Kursinnhold
Du lærer å bygge et HACCP-basert kvalitetssystem, slik at du kan produsere trygg mat og følge regelverket. Selv om du allerede har dette, er dette et viktig kurs å delta på for å bygge mer kunnskap rundt temaet.
Målgruppe:
Drivere og kvalitetsansvarlige i ysterier. Deltakerne bør ha gjennomført ystekurs og ha grunnleggende kunnskaper i mikrobiologi.
Vi ser veldig gjerne at bedriftene stiller med flere andre ansatte på kurset i tillegg, da dette er et viktig fagtema for alle som jobber i virksomheten. Prisen for kurset gjelder per bedrift, uavhengig av hvor mange person man deltar med.
Temaer:
- Regelverk for småskala melkeforedling
- Oversikt over hvilke regler som gjelder.
- Hvordan vi oppfyller regelverket.
- Korrekt merking av produkter.
- Hygienetiltak.
- Kvalitetsstyringssystem basert på HACCP
- Hva er HACCP.
- Hvordan bygge kvalitetsstyringssystem ut i fra verktøyene fra Norsk Gardsost.
- Prøvetaking / metoder for å bekrefte at kvalitetssystemet fungerer
- Hvilke typer prøver skal vi ta.
- Når og hvordan ta prøver for å få mest mulig informasjon.
- Hvordan tolke resultatene.
Pris og betingelser
Kr 1900 pr bedrift eks mva. Gjelder uavhengig av antall personer.
Webserien kan følges både live (med spørsmålsrunde) og i opptak (spørsmålsrunde klippet bort av hensyn til personvern.
Opptak sendes ut fortløpende etter kursdagene. De som var med live får også opptakene.
Spørsmål? Ta kontakt:
Midt-Norge
Egil Hustoft
Prosjektleder



