
Hvor og når
5, 12, 19. og 26. november
Kl. 10-15
Samlingsbasert kurs via Teams som går over fire hele dager, med innlagte pauser.
Påmelding
Fagansvarlig
Ragnhild Nordbø er utdannet næringsmiddelkandidat fra NMBU på Ås, og har lang erfaring som rådgiver for gårds- og håndverksysterier. I tillegg er hun medeier i Grindal Ysteri.
Kursinnhold
Du lærer å bygge et HACCP-basert kvalitetssystem, slik at du kan produsere trygg mat og følge regelverket. Selv om du allerede har dette, er dette et viktig kurs å delta på for å bygge mer kunnskap rundt temaet.
Målgruppe:
Drivere og kvalitetsansvarlige i ysterier. Deltakerne bør ha gjennomført ystekurs og ha grunnleggende kunnskaper i mikrobiologi.
Vi ser veldig gjerne at bedriftene stiller med flere andre ansatte på kurset i tillegg, da dette er et viktig fagtema for alle som jobber i virksomheten. Prisen for kurset gjelder per bedrift, uavhengig av hvor mange person man deltar med.
Temaer:
- Regelverk for småskala melkeforedling
- Oversikt over hvilke regler som gjelder.
- Hvordan vi oppfyller regelverket.
- Korrekt merking av produkter.
- Hygienetiltak.
- Kvalitetsstyringssystem basert på HACCP
- Hva er HACCP.
- Hvordan bygge kvalitetsstyringssystem ut i fra verktøyene fra Norsk Gardsost.
- Prøvetaking / metoder for å bekrefte at kvalitetssystemet fungerer
- Hvilke typer prøver skal vi ta.
- Når og hvordan ta prøver for å få mest mulig informasjon.
- Hvordan tolke resultatene.
Pris og betingelser
Kr 1900 pr bedrift eks mva. Gjelder uavhengig av antall personer.
Spørsmål? Ta kontakt:

Midt-Norge
Egil Hustoft
Prosjektleder