Økonomisk nedskjæring av gris og småfe (gris/sau/geit)

2. september 2025
3. september 2025
Kjøtthallen, Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås
Økonomisk nedskjæring av gris og småfe (lam/sau/geit) for optimal bruk av kjøttprodukter gjennom ulike årstider.
Stykningsdeler kjøtt.

Hvor og når

2.-3. september
Kl. 10-16 (2. sept.), kl. 9-14 (3. sept.)

Påmelding

Frist for påmelding: 22. august

Fagansvarlig

Pølsemaker holder i en spekeskinke.
Nofimas pølsemakermester Tom Johannessen er kursholder sammen med Lene Øverby. Foto: Joe Urrutia, Nofima

Tom Chr. Johannessen er pølsemakermester ved matforsknings-instituttet Nofima. Tom jobber med kjøttproduksjon i små og store prosjekter og holder kurs i kjøtt-, farse- og spekematproduksjon.

Foto: matprat.no

Kursinnhold

Kursdeltakerne skal lære å skjære ned gris og småfe til spesifikke produkter tilpasset ulike årstider, som grillprodukter, spekemat, samt salte og røkte produkter.

  • Nedskjæring av gris til ulike produkter
  • Nedskjæring av småfe
  • Salt og saltemetoder til spekematprodukter
  • Salt og marinering av produkter til grill/steking
  • Røyking (svinekam/sommerkoteletter)
  • Sorteringer til pålegg- pølseprodukter

Pris og betingelser

Kr 4490,- (inkl. mva) pr. person inkl. lunsj og kursmateriell.

Spørsmål? Ta kontakt:

Cecilia Kippe

Øst-Norge

Cecilia Midtsund Kippe

Rådgiver