Mattrygghet og HACCP

28. oktober 2025
Nofima, Osloveien 1 Ås
For alle som jobber med mat profesjonelt, er det avgjørende å sikre at maten ikke utgjør en helserisiko for forbrukerne. Dette kurset gir deltakerne solid kunnskap om mattrygghet, og gjør dem i stand til å identifisere og vurdere risiko i egen virksomhet.

Hvor og når

28. oktober
Kl. 9-16

Påmelding

Frist for påmelding: 17. oktober

Fagansvarlig

Lene Øverby og Cecilia M. Kippe er rådgivere ved matforskningsinstituttet Nofima på Ås. De har begge solid kompetanse innen mattrygghet og fareanalyse i matproduksjon.

Foto Jon-Are Berg-Jacobsen/Nofima

Kursinnhold

Kunnskap om risiko i egen produksjon, kombinert med god hygienepraksis, er avgjørende for å sikre trygg mat. Kurset gir innsikt i mattrygghet med fokus på:

  • Grunnleggende mikrobiologi
  • Hygienetiltak
  • HACCP-metoden (Hazard Analysis and Critical Control Point), en systematisk metode for å identifisere og forebygge risiko i matproduksjon
  • Deltakerne får også anledning til nyttig dialog og erfaringsutveksling med andre produsenter

Pris og betingelser

Kr 2200,- pr. person inkl. moms. Prisen inkluderer lunsj og kursmateriell.

Spørsmål? Ta kontakt:

Cecilia Kippe

Øst-Norge

Cecilia Midtsund Kippe

Rådgiver