Farse- og pølseproduksjon

2. september 2024
2. september 2024
Digitalt på Teams
Kompetansenettverket for Lokalmat Øst inviterer til nettkurs i farse- og pølseproduksjon
Pølsemakere demonstrerer ulike kjøttprodukter.

Hvor og når

02. september 2024
09:00-14:00

Digitalt på Teams

Påmeldingsfrist 26. august 2024.

Kursholder

portrait of  Tom Christen Johannessen

Øst-Norge

Tom Christen Johannessen

Pølsemakermester

Kursinnhold

Nettkurset vil ta for seg produksjonen av farseprodukter som pølser fra råvaren og frem til ferdig produkt. Vi går gjennom oppbygning av resepter, ingredienser og metodikker ved en slik produksjon. Vi vil samtidig se på utstyr som kan brukes for å lage de beste pølser.

Tema:

  • Kjøttråvaren
  • Hjelpe og tilsetningsstoffer
  • Reseptoppbygning
  • Produksjonsmetodikk
  • Tarmer og behandling
  • Røyking

Etter kurset skal deltagerne være bevist på de prosesser som skjer i en farse under produksjon og varmebehandling samt råvarenes betydning for et best mulig resultat. De skal være i stand til å forstå oppbygningen av en resept og betydning av dens kjemi.

Målgruppe

Målgruppen er små matbedrifter med inntil 10 ansatte. Det kan være primærprodusenter eller næringsmiddelbedrifter med mål om å utvikle, foredle og selge kvalitetsprodukter basert på lokale råvarer, eller reiselivsbedrifter som har utviklingsprosjekter i samarbeid med lokalmatprodusenter.

Pris og betingelser

kr 600,- per person

Kurset vil foregå på Teams. Egen lenke blir tilsendt i forkant av kurset.

Spørsmål? Ta kontakt:

Cecilia Kippe

Øst-Norge

Cecilia Midtsund Kippe

Rådgiver