Hvor og når
02. september 2024
09:00-14:00
Digitalt på Teams
Påmeldingsfrist 26. august 2024.
Kursholder
Øst-Norge
Tom Christen Johannessen
Pølsemakermester
Kursinnhold
Nettkurset vil ta for seg produksjonen av farseprodukter som pølser fra råvaren og frem til ferdig produkt. Vi går gjennom oppbygning av resepter, ingredienser og metodikker ved en slik produksjon. Vi vil samtidig se på utstyr som kan brukes for å lage de beste pølser.
Tema:
- Kjøttråvaren
- Hjelpe og tilsetningsstoffer
- Reseptoppbygning
- Produksjonsmetodikk
- Tarmer og behandling
- Røyking
Etter kurset skal deltagerne være bevist på de prosesser som skjer i en farse under produksjon og varmebehandling samt råvarenes betydning for et best mulig resultat. De skal være i stand til å forstå oppbygningen av en resept og betydning av dens kjemi.
Målgruppe
Målgruppen er små matbedrifter med inntil 10 ansatte. Det kan være primærprodusenter eller næringsmiddelbedrifter med mål om å utvikle, foredle og selge kvalitetsprodukter basert på lokale råvarer, eller reiselivsbedrifter som har utviklingsprosjekter i samarbeid med lokalmatprodusenter.
Pris og betingelser
kr 600,- per person
Kurset vil foregå på Teams. Egen lenke blir tilsendt i forkant av kurset.
Spørsmål? Ta kontakt:
Øst-Norge
Cecilia Midtsund Kippe
Rådgiver