Webinar: Direktesalg av gårdsmelk

3. september 2025
10. september 2025
Nettkurs via Teams
Alt du trenger å vite for å starte med salg av gårdsmelk. Regelverk, hygiene, utstyr, praktisk produksjon, emballasje og kalkyler.
Gårdsmelk

Hvor og når

Webinaret ble arrangert 3. september via Teams. Opptak kan kjøpes til og med 10/9.

Lenken til webinaret sendes ut når ferdig redigert.

Påmelding

Webinaret kan sees enten live eller i opptak inntil en uke etterpå. Lenke for opptak sendes ut til de som har kjøpt tilgang, så snart opptaket er tilgjengelig for deling.

Kursinnhold

Webinaret gir deg innsikt i alt du trenger å vite for å starte med salg av gårdsmelk. Både regelverk, det praktiske og hvordan få til salget. Tre etablerte produsenter deltar, sammen med flinke fagpersoner på ulike områder.


Målgruppe:
Bønder som vurderer å starte med salg av gårdsmelk eller som er i en tidlig etableringsfase.


Program:

  • Kl 1000: Oppstart / velkommen
  • Kl 1005: Regelverk rundt lokalforedlingskvote (Landbruksdirektoratet).
  • Kl 1010: Hygiene og matsikkerhet (Mattilsynet).
  • Kl 1030: Kilnes Gård var først i Norge med selvbetjent direktesalg av gårdsmelk via automat, og nedskalerte seinere. Her deler de sine erfaringer.
  • Kl 1130: Matpause
  • Kl 1200: Innføring i kvalitetssystem/HACCP (Sikker Mat).
  • Kl 1230: Praktisk produksjon; tankløsning, pasteurisering og tapping. Videoer fra produsenter med ulike løsninger.
  • Kl 1300: Pause
  • Kl 1310: Utstyr. Sjøvold Gårdsmeieri gir eksempler på alternativer som finnes.
  • Kl 1330: Emballasje. Ulve Gård viser fram ulike løsninger.
  • Kl 1350: Pause
  • Kl 1400: Økonomi og kalkyler med Bergtun Gård som eksempel.
  • Kl 1430: Noen tanker om konsept og betalingsvilje til slutt.
  • Kl 1500: Slutt.

Pris og betingelser

Kr 500 eks mva pr husstand.

Spørsmål? Ta kontakt:

portrait of  Egil Hustoft

Midt-Norge

Egil Hustoft

Prosjektleder

Relaterte artikler: