
Hvor og når
Webinaret ble arrangert 3. september via Teams. Opptak kan kjøpes til og med 10/9.
Lenken til webinaret sendes ut når ferdig redigert.
Påmelding
Webinaret kan sees enten live eller i opptak inntil en uke etterpå. Lenke for opptak sendes ut til de som har kjøpt tilgang, så snart opptaket er tilgjengelig for deling.
Kursinnhold
Webinaret gir deg innsikt i alt du trenger å vite for å starte med salg av gårdsmelk. Både regelverk, det praktiske og hvordan få til salget. Tre etablerte produsenter deltar, sammen med flinke fagpersoner på ulike områder.
Målgruppe:
Bønder som vurderer å starte med salg av gårdsmelk eller som er i en tidlig etableringsfase.
Program:
- Kl 1000: Oppstart / velkommen
- Kl 1005: Regelverk rundt lokalforedlingskvote (Landbruksdirektoratet).
- Kl 1010: Hygiene og matsikkerhet (Mattilsynet).
- Kl 1030: Kilnes Gård var først i Norge med selvbetjent direktesalg av gårdsmelk via automat, og nedskalerte seinere. Her deler de sine erfaringer.
- Kl 1130: Matpause
- Kl 1200: Innføring i kvalitetssystem/HACCP (Sikker Mat).
- Kl 1230: Praktisk produksjon; tankløsning, pasteurisering og tapping. Videoer fra produsenter med ulike løsninger.
- Kl 1300: Pause
- Kl 1310: Utstyr. Sjøvold Gårdsmeieri gir eksempler på alternativer som finnes.
- Kl 1330: Emballasje. Ulve Gård viser fram ulike løsninger.
- Kl 1350: Pause
- Kl 1400: Økonomi og kalkyler med Bergtun Gård som eksempel.
- Kl 1430: Noen tanker om konsept og betalingsvilje til slutt.
- Kl 1500: Slutt.
Pris og betingelser
Kr 500 eks mva pr husstand.
Spørsmål? Ta kontakt:

Midt-Norge
Egil Hustoft
Prosjektleder