
Hvor og når
3. september kl 1000-1500 via Teams.
Lenken til webinaret sendes ut på e-post til påmeldte.
Påmelding
For påmeldinger etter 2.sept. kl.10, ta direkte kontakt på 90664140 eller egihus@trondelagfylke.no. Dette skyldes av lenken ikke automatisk vil bli sendt ut etter påmeldingsfristen.
Kursinnhold
Webinaret gir deg innsikt i alt du trenger å vite for å starte med salg av gårdsmelk. Både regelverk, det praktiske og hvordan få til salget. Tre etablerte produsenter deltar, sammen med flinke fagpersoner på ulike områder.
Målgruppe:
Bønder som vurderer å starte med salg av gårdsmelk eller som er i en tidlig etableringsfase.
Program:
- Kl 1000: Oppstart / velkommen
- Kl 1005: Regelverk rundt lokalforedlingskvote (Landbruksdirektoratet).
- Kl 1010: Hygiene og matsikkerhet (Mattilsynet).
- Kl 1030: Kilnes Gård var først i Norge med selvbetjent direktesalg av gårdsmelk via automat, og nedskalerte seinere. Her deler de sine erfaringer.
- Kl 1130: Matpause
- Kl 1200: Innføring i kvalitetssystem/HACCP (Sikker Mat).
- Kl 1230: Praktisk produksjon; tankløsning, pasteurisering og tapping. Videoer fra produsenter med ulike løsninger.
- Kl 1300: Pause
- Kl 1310: Utstyr. Sjøvold Gårdsmeieri gir eksempler på alternativer som finnes.
- Kl 1330: Emballasje. Ulve Gård viser fram ulike løsninger.
- Kl 1350: Pause
- Kl 1400: Økonomi og kalkyler med Bergtun Gård som eksempel.
- Kl 1430: Noen tanker om konsept og betalingsvilje til slutt.
- Kl 1500: Slutt.
Pris og betingelser
Kr 500 eks mva pr husstand.
Spørsmål? Ta kontakt:

Midt-Norge
Egil Hustoft
Prosjektleder