Webinar: Direktesalg av gårdsmelk

3. september 2025
3. september 2025
Nettkurs via Teams
Alt du trenger å vite for å starte med salg av gårdsmelk. Regelverk, hygiene, utstyr, praktisk produksjon, emballasje og kalkyler.
Gårdsmelk

Hvor og når

3. september kl 1000-1500 via Teams.

Lenken til webinaret sendes ut på e-post til påmeldte.

Påmelding

For påmeldinger etter 2.sept. kl.10, ta direkte kontakt på 90664140 eller egihus@trondelagfylke.no. Dette skyldes av lenken ikke automatisk vil bli sendt ut etter påmeldingsfristen.

Kursinnhold

Webinaret gir deg innsikt i alt du trenger å vite for å starte med salg av gårdsmelk. Både regelverk, det praktiske og hvordan få til salget. Tre etablerte produsenter deltar, sammen med flinke fagpersoner på ulike områder.


Målgruppe:
Bønder som vurderer å starte med salg av gårdsmelk eller som er i en tidlig etableringsfase.


Program:

  • Kl 1000: Oppstart / velkommen
  • Kl 1005: Regelverk rundt lokalforedlingskvote (Landbruksdirektoratet).
  • Kl 1010: Hygiene og matsikkerhet (Mattilsynet).
  • Kl 1030: Kilnes Gård var først i Norge med selvbetjent direktesalg av gårdsmelk via automat, og nedskalerte seinere. Her deler de sine erfaringer.
  • Kl 1130: Matpause
  • Kl 1200: Innføring i kvalitetssystem/HACCP (Sikker Mat).
  • Kl 1230: Praktisk produksjon; tankløsning, pasteurisering og tapping. Videoer fra produsenter med ulike løsninger.
  • Kl 1300: Pause
  • Kl 1310: Utstyr. Sjøvold Gårdsmeieri gir eksempler på alternativer som finnes.
  • Kl 1330: Emballasje. Ulve Gård viser fram ulike løsninger.
  • Kl 1350: Pause
  • Kl 1400: Økonomi og kalkyler med Bergtun Gård som eksempel.
  • Kl 1430: Noen tanker om konsept og betalingsvilje til slutt.
  • Kl 1500: Slutt.

Pris og betingelser

Kr 500 eks mva pr husstand.

Spørsmål? Ta kontakt:

portrait of  Egil Hustoft

Midt-Norge

Egil Hustoft

Prosjektleder

Relaterte artikler: