Praktisk smørkurs

17. mars 2025
17. mars 2025
Vestlia Resort, Geilo

Hvor og når

Mandag 17. mars 2025
Klokka 10.00 – 16.00

Vestlia Resort, Bakkestølvegen 81, 3580 Geilo.

Kursavgift kr. 800,- inkludert lunsj, gi beskjed om allergener til paamelding.sjh@vlfk.no

Påmelding

Påmelding og betaling via Letsreg

Fagansvarlig

Kursinnhold

Kurset passer for deg som har interesse for videreforedling av melk til smør og rømme på støl eller gård. Du får praktisk kjennskap til separering, råvarekvalitet, syrning og mikrobiologi for å kunne kinne smør av rå melk.

  • Kinne rømme til smør
  • Emballasje og pakking av smør
  • Flytskjema og kritiske punkt
  • Setersmøret på UNESCO verdsarv

Pris og betingelser

Kurstimer: 5 t

Kursavgift: 800 kr inkludert lunsj– gi beskjed om allergier.

Påmelding via Letsreg innan 30. februar 2025.

Spørsmål om kurset eller andre kurs innan mjølkeforedling til: Paamelding.sjh@vlfk.no

Landsamling og årsmøte Norsk Seterkultur og Norsk Gardsost.

Meir om samlinga som startar måndag 17 mars 2025 her.