Praktisk kurs i fermentering

23. oktober 2024
Sykkylven
Lær mer om fermenteringsprosessen der mikroorganismer som bakterier, gjær eller sopp bryter ned organiske stoffer som sukker og stivelse til enklere forbindelser som syrer, gasser eller alkohol; aerobt. Fermentering forlenger holdbarheten, forbedrer smak og øke næringsverdien med vitaminer og enzymer som kan være helsebringende. På kurset setter vi teori ut i praksis, lærer metoder og viktige momenter, feilsøker, får serveringstips og råd som styrker salg og markedsføring.
Rødkål fermentert

Hvor og når

23. okt. 2024
Kl. 08.30 – 15.30

DIS Kaffebar AS Skulevegen, Sykkylven

Fagansvarlig

Jenny Neikell, èn av Sveriges fremste eksperter på melkesyregjæring og konservering. Hun er en internasjonal prisvinnende forfatter og hyppig engasjert veileder i Kompetansenettverk lokalmat.

Foto: Jenny Neikell

Kursinnhold

Om fermentering: lær å kjenne mikroorganismene hvem er venn og hvem er fiende?

Fermenterte grønnsaker

  • Historie
  • Råvarer
  • Ulike fermenteringsmetoder
  • Hva skjer i prosessen
  • Smaksutvikling
  • Lagring og holdbarhet
  • Feilsøking
  • Helseaspekter

Kimchi

  • Historie og tradisjon
  • Råvarer
  • Metode

Servering av fermenterte grønnsaker

  • Kald eller varm servering?
  • Tips på smakskombinasjoner
  • Reseptinspirasjon

Å produsere for salg

  • Utstyr
  • Forpakninger og merking
  • Holdbarhet
  • Prissetting og lønnsomhet
  • Markedsføring

Kursholder

Jenny Neikell, en av Sveriges fremste eksperter på melkesyregjæring og konservering. Hun er en internasjonal prisvinnende forfatter og hyppig engasjert veileder i Kompetansenettverk lokalmat.

Foto: Jenny Neikell

Pris og betingelser

Billett ordinær: kr 950,-. Billett medlemmer Småbrukarlaget og Bondelaget kr 450,- inkluderer Billettene inkluderer servering, oppskriftshefte og støttelitteratur. (Se påmeldingslink)

Spørsmål? Åsne Helene Fostad, tlf. 92455852 eller

portrait of  Bjørg Elisabeth Tronstad

Midt-Norge

Bjørg Elisabeth Tronstad

Seniorrådgiver

Relaterte artikler: