Partering og videreforedling av rein

2. september 2025
3. september 2025
3 Kalver, Dønna
På dette kurset vil du lære praktisk nedskjæring av rein, og hvordan stykningsdeler og produksjonskjøtt kan utnyttes i produksjon av kjøttvarer til forskjellig formål.

Hvor og når

Dato: 2.-3. september


Tid dag 1: 15-22

Tid dag 2: 8-17

Sørvikaveien 2, 8820 Dønna

Påmelding

For påmelding og spørsmål send e-post til Dag Solfjeld:

dag@trekalver.no / 41513425

Inkluder følgende info:

  • Organisasjonsnummer
  • Navn deltaker(e)
  • Adresse
  • Bedriftsnavn

Påmeldingsfrist: 28. August. Påmeldingen er bindende, og faktura sendes. Gebyr blir sendt ut hvis vi ikke har avmelding innen 2 dager før kurset.

Kursholdere

Kursholdere er Kokk Dag Solfjeld og Svein Jæger Hansen. Hansen er en av Norges fremste innen bruk av Rein og Vilt. Han har gitt ut to kokebøker med rein og vilt som gourmet mat og jobbet i snart 30 år ved Meyergården Hotell på Mo i Rana.

Kursinnhold

Hvilken del av dyret kan brukes til hva? Gjennom praktiske øvelser skal deltagerne få kunnskap om bedre utnyttelse av rein til ulike produkter som pølser og andre kjøttprodukter. . Vi lærer å lage noen gode retter med godt tilbehør, samt ett par forskjellige pølser og farser.

Om arrangøren: 3 Kalver er et serveringssted på Dønna som serverer Hos oss får du matretter som er laget etter lokale tradisjoner. Råvarene kommer fra lokale produsenter på Dønna og Helgeland – kortreist og ureist mat er en viktig filosofi.

Pris og betingelser

1000 kr inkludert lunsj begge dager.

Spørsmål? Ta kontakt:

portrait of  Kine Skogås Fristad

Nord-Norge

Kine Skogås Fristad

Rådgiver

Relaterte artikler: