Melkvalitet – muligheter og utfordringer

23. april 2025
24. april 2025
Nofima AS, Osloveien 1, Ås
Bakekurs med norsk mel av ulike melkvaliteter. Hva vil melkvalitet si, og hva betyr det i praksis? Ved å forstå de ulike egenskapene til melet og tilpasse bakeprosessen, kan man oppnå gode resultater selv med mel av varierende kvalitet. Bruk av norsk mel er bærekraftig!
Kornbrød

Hvor og når

23.-24. april 2025
Kl. 08.00-16.

Nofima AS, Osloveien 1, Ås

Påmelding

Frist for påmelding: 9. april. NB! Begrenset antall plasser.

Fagansvarlig

Nils Olav Heggdalsvik, bakermester ved Nofima.
Nils Olav Heggdalsvik, bakermester ved Nofima. Foto: Mads Lillevold/Nofima

Nils Olav Heggdalsvik er utdannet mesterbaker og diplombaker.
Han har lang erfaring fra industri- og håndverksbakerier.

Kursinnhold

  • Ulike melkvaliteter – forståelse og viktighet
  • Hvordan bake med mel av ulik kvalitet? Betydning og viktighet av baketeknikker og prosesser rundt brødbakst
  • Viktigheten av riktig elting
  • Ulike norske kornarter
  • Vi lærer mens vi baker og utveksler erfaringer

Deltagerne lærer om ulike melkvaliteter, hva det betyr og viktighet av riktig baketeknikk for gode resultater. Kurset egner for ulike aktører; fra bonde, mølle, bakeri til serveringssted.

Pris og betingelser

Kr 3490,- (inkl. mva) pr. person, inkl. lunsj og kursmateriell.

Spørsmål? Ta kontakt:

Cecilia Kippe

Øst-Norge

Cecilia Midtsund Kippe

Rådgiver