Kurs i bakst

15. november 2025
16. november 2025
Rå videregående skole. Kvæfjord
Surdeigsbrød

Hvor og når

Dato her 15-16 november
Klokkeslett her 9-17 og 10-16

Råd videregående Skole, Kvæfjord

Påmelding

Send e-post til: post@refsnesmatglede.no

Inkluder følgende info:

  • Navn
  • Adresse
  • Organisasjonsnummer
  • Bedriftsnavn og type bedrift
  • År for etablering av bedrift

Fagansvarlig

Refsnest Matgleder og Holli Mølle

Kursinnhold

  • Lær om ulike typer deiger
  • Bruk av grønsaker i bakst
  • Ulike typer typer mel; egenskaper og bruksområde
  • Bakevarer som brød og ciabatta, foccia og muffins vil bli gjennomgått

Program 15/16.11.2025

Lørdag 15.11.2025

oppmøte 08:45 Kaffe og frukt

start av kurs: 09:00 presentasjon, forventninger, litt om dagen

09:20- 10:30 Gjennomgang av ulike typer deiger: surdeig, pumpernickel, og gjærdeig

Her nyttes ulike sorter mel: Landhvete/purpurhvete, enkorn og emmer, spelt osv

10:30-11:30 Kornhistorie, ulike sorter, forskjell mellom dem og hva som egner seg best og hvorfor.

Muligheter til å kombinere grønnsaker og frø i deigen og hvilken effekt det har.

11:30 til 12:15 Lunsj

12:20 til 14:30 Uutbaking/oppslag/ heving/steking

14:30 til 14:45 kaffe og kjeks

15:00 til 16:30 steking/ inn i ovn, forberedelse av deigene til neste dagen, ordner opp kjøkken osv.

16:30 til 17:00 Q&A inklusive prøvesmaking, gjennomgang av dagen

Søndag 16.11.2025

oppmøte klokken 10:00 Kaffe og frukt

10:15 til 11:15 start med å sjekke resultater fra deigene som var på heving over natten,

bearbeide, og steike disse.

11:15 til 12:15 Glutenfrie alternativer

12:15: Lunsj

13:00 til 14:00 noen søte alternativer som er ikke bare brød

14:00 til 15:00 internasjonale brødvariasjoner som Beredskapsbrød

15:00 prøvesmaking gjennomgang, Q&A deretter vel hjem

Pris og betingelser

Spørsmål? Ta kontakt:

portrait of  Kine Skogås Fristad

Nord-Norge

Kine Skogås Fristad

Rådgiver

Relaterte artikler: