Påmelding
Send e-post til: post@refsnesmatglede.no
Inkluder følgende info:
- Navn
- Adresse
- Organisasjonsnummer
- Bedriftsnavn og type bedrift
- År for etablering av bedrift
Fagansvarlig
Refsnest Matgleder og Holli Mølle
Kursinnhold
- Lær om ulike typer deiger
- Bruk av grønsaker i bakst
- Ulike typer typer mel; egenskaper og bruksområde
- Bakevarer som brød og ciabatta, foccia og muffins vil bli gjennomgått
Program 15/16.11.2025
Lørdag 15.11.2025
oppmøte 08:45 Kaffe og frukt
start av kurs: 09:00 presentasjon, forventninger, litt om dagen
09:20- 10:30 Gjennomgang av ulike typer deiger: surdeig, pumpernickel, og gjærdeig
Her nyttes ulike sorter mel: Landhvete/purpurhvete, enkorn og emmer, spelt osv
10:30-11:30 Kornhistorie, ulike sorter, forskjell mellom dem og hva som egner seg best og hvorfor.
Muligheter til å kombinere grønnsaker og frø i deigen og hvilken effekt det har.
11:30 til 12:15 Lunsj
12:20 til 14:30 Uutbaking/oppslag/ heving/steking
14:30 til 14:45 kaffe og kjeks
15:00 til 16:30 steking/ inn i ovn, forberedelse av deigene til neste dagen, ordner opp kjøkken osv.
16:30 til 17:00 Q&A inklusive prøvesmaking, gjennomgang av dagen
Søndag 16.11.2025
oppmøte klokken 10:00 Kaffe og frukt
10:15 til 11:15 start med å sjekke resultater fra deigene som var på heving over natten,
bearbeide, og steike disse.
11:15 til 12:15 Glutenfrie alternativer
12:15: Lunsj
13:00 til 14:00 noen søte alternativer som er ikke bare brød
14:00 til 15:00 internasjonale brødvariasjoner som Beredskapsbrød
15:00 prøvesmaking gjennomgang, Q&A deretter vel hjem
Pris og betingelser
Spørsmål? Ta kontakt:
 
      Nord-Norge
Kine Skogås Fristad
Rådgiver



