Jus og sirup

1. oktober 2025
2. oktober 2025
Kjerringøy handelssted
Bær fra Nord-Norge strutter av vitaminer, smak og antioksidanter. Lær nye måter å foredle smakene av bla rips, solbær, rabarbra, tindved og bringebær til jus og sirup.

Hvor og når

1.-2. oktober

Klokkeslett: 10-16/8-14

Kjerringøy handelssted

Påmelding

post@kjerringoya.no

Påmeldingsfrist: 20.09.25.

  • Organisasjonsnummer
  • Navn deltaker(e)
  • Adresse
  • Bedriftsnavn

Fagansvarlig

Cecilia Kippe
Cecilia Midtsund Kippe

Cecilie Kippe jobber i Nofima og har en mastergrad i Matvitenskap fra NMBU. Hun holder kurs i videreforedling av frukt, grønnsaker og bær for lokalmatprodusenter gjennom Kompetansenettverket. Her kan vi teste ulike resepter til f.eks. syltetøy og gelé, og lære mer om hva som skal til for å beholde smak og konsistens, og mest mulig av bærenes positive innholdsstoffer.

Kursinnhold

Nye måter å foredle smakene av bla. rips, solbær, rabarbra, tindved og bringebær us og sirup. Lær om:

  • Kvalitetsmålinger: Brix og pH
  • Juice trinn for trinn, forbehandling og pressemetoder
  • Varmebehandling/pasteurisering
  • Regelverk: juiceforskriften, tilsetningsstoffer, merking
  • Praktisk øvelse: presse og varmebehandle juice
  • Praktisk øvelse: sirupproduksjon med smakstilsetninger og mer!

Kursarrangør: Kurset arrangeres av Kjerringøy destilleri, kultur og småbruk ved Lisa Dillan og Kathrine O. Strøm i samarbeid med Kjerringøy handelssted ved Astrid Olsen.

Pris og betingelser

700 kr, inkluderer lunsj begge dager

Spørsmål? Ta kontakt:

portrait of  Kine Skogås Fristad

Nord-Norge

Kine Skogås Fristad

Rådgiver

Relaterte artikler: