Påmelding
Påmeldingsfrist: 20.09.25.
- Organisasjonsnummer
- Navn deltaker(e)
- Adresse
- Bedriftsnavn
Fagansvarlig

Cecilie Kippe jobber i Nofima og har en mastergrad i Matvitenskap fra NMBU. Hun holder kurs i videreforedling av frukt, grønnsaker og bær for lokalmatprodusenter gjennom Kompetansenettverket. Her kan vi teste ulike resepter til f.eks. syltetøy og gelé, og lære mer om hva som skal til for å beholde smak og konsistens, og mest mulig av bærenes positive innholdsstoffer.
Kursinnhold
Nye måter å foredle smakene av bla. rips, solbær, rabarbra, tindved og bringebær us og sirup. Lær om:
- Kvalitetsmålinger: Brix og pH
- Juice trinn for trinn, forbehandling og pressemetoder
- Varmebehandling/pasteurisering
- Regelverk: juiceforskriften, tilsetningsstoffer, merking
- Praktisk øvelse: presse og varmebehandle juice
- Praktisk øvelse: sirupproduksjon med smakstilsetninger og mer!
Kursarrangør: Kurset arrangeres av Kjerringøy destilleri, kultur og småbruk ved Lisa Dillan og Kathrine O. Strøm i samarbeid med Kjerringøy handelssted ved Astrid Olsen.
Pris og betingelser
700 kr, inkluderer lunsj begge dager
Spørsmål? Ta kontakt:

Nord-Norge
Kine Skogås Fristad
Rådgiver