Hvor og når
1. april kl. 09.00-16.00 (Nofima, Ås)
2. april kl. 10.00-16.00 (Anikonic, Hønefoss)
8. april (digitalt på Teams)
Nofima AS, Osloveien 1, Ås
Påmelding
Frist for påmelding: 21. mars. NB! Begrenset antall plasser.
Fagansvarlig

Cecilia M. Kippe jobber på matforskningsinstituttet Nofima på Ås og deltar i forskningsprosjekter på norske landbruksprodukter med fokus på helse og kvaltiet. I tillegg er Cecilia kursholder og veileder innen frukt-, bær- og grønnsaksforedling i Kompetansenettverket for lokalmat.
Kursinnhold
Kurset vil dekke pressing av frukt og bær ved hjelp av ulike metoder, samt produksjon av vin fra norske frukter, bær og druer.
Dag 1: 1. april, Nofima, Ås (kl. 9-16)
Tema: Juiceproduksjon
- Forbehandling før pressing
- Utstyr
- Bruk av pakkpresse og vannpresse
- Tilsetnings- og hjelpestoffer
- Pasteurisering
- Lagring
Dag 2: 2. april, Anikonic vineri, v/Anika Perisic, Sandakerveien 422, 3519 Hønefoss (kl. 10-16)
Tema: Produksjon av norsk frukt-, bær og druevin
- Omvisning på vineriet
- Utstyr og prosesser
- Tilsetning av gjær og fermenteringsprosessen
- Overvåking av fermenteringen, måling av °Brix og alkoholpotensiale
- Hvordan sikre stabile produkter av høy kvalitet
- Merk: Deltakerne må selv ordne med transport til Hønefoss.
Dag 3: 8. april, digitalt på Teams (kl. 12-14.30)
- Tema: Emner innen juice- og vinproduksjon
Kurset vil omfatte både praktiske øvelser, demonstrasjoner og teori.
Pris og betingelser
Kr 3950,- pr. person inkl. moms. Prisen inkluderer lunsj og kursmateriell.
Deltakerne må selv ordne med transport til Hønefoss, 2. april.
For å tilby et mest mulig relevant kurs, ber vi om at det ved påmelding gis informasjon om hvilke problemstillinger, råvarer og produkter deltagerne er interesserte i, slik at dette om mulig kan bli belyst i løpet av kurset.
Spørsmål? Ta kontakt:

Øst-Norge
Cecilia Midtsund Kippe
Rådgiver