Fermentering, hermetisering og eddiksylting

17. juli 2025
18. juli 2025
Høgtun Klulturklynge
Lær deg mer om fermentering, hermetisering og eddiksylting for å konservere høstens grønnsaker.
Fermentering

Hvor og når

Dato: 17.-18. september

Kl. Dag 1: 11-17

Kl. Dag 2: 9-16

Høgtun kulturklynge, Olsborg

Påmelding

For påmelding og spørsmål send e-post til Rune Jensen:

Troms@bondensmarked.no / 90098971

Inkluder følgende info:

  • Organisasjonsnummer
  • Navn deltaker(e)
  • Adresse
  • Bedriftsnavn

Kursholder

Marit Sundt er matsukentusiast og driver foretaket Polarurt i Finnmark.

Foto: Rune Jensen

Kursinnhold

Fermentering er en eldgammel måte å behandle mat på for å konservere, nøytralisere giftstoffer og lage nydelige komplekse smaker. Denne metoden beholder næringsverdien i grønnsakene godt – ja faktisk øker den til og med; det produseres viktige enzymer, vitaminer og gode bakteriekulturer som er veldig gunstig for mage og helsen generelt. Hermetisering er en metode for å konservere matvarer. Metoden er velegnet for frukt, bær, sopp og en rekke ferdiglagde matretter.

Program:

Dag 1. – Oppstart kl 11.00, velkommen, lunsj, presentasjon, teori, hygiene, demo , deretter jobber vi utover dagen med fermentering

Dag 2. – Teori, plan for dagen, eddiksylting og hermetiseringormasjon

Pris, betingelser og praktisk info

  • Bevertning: kursavgift inkluderer lunsj begge dager
  • Ta med hodeplagg, godt fottøy og forkler og egnende glass for å ta med vareprøver hjem(type Norgesglass eller lignende)
  • Trenger du overnatting så tilbyr Høgtun Kulturklynge dette:
  • Overnatting i gjestehus; Enkeltrom: 600 kr Dobbeltrom: 1000 kr Bestill overnatting på tlf. : 91 75 02 94

Spørsmål? Ta kontakt:

portrait of  Kine Skogås Fristad

Nord-Norge

Kine Skogås Fristad

Rådgiver

Relaterte artikler: