Fermentering av grønnsaker

29. januar 2025
12. februar 2025
Nofima AS, Osloveien 1, Ås
Kompetansenettverket for Lokalmat Øst inviterer til kurs om fermentering av grønnsaker. Bli med og lær om fermenteringsprosessen – hva som skjer, hvordan du kan styre fermenteringen, og hvordan du kan unngå vanlige feil. Fermenterte grønnsaker. Foto: Ragna Kronstad/Sogn Jord- og Hagebruksskule.
Fermenterte grønnsaker på glass.

Hvor og når

29. januar, kl. 12.00-14.00 (digitalt på Teams)

12. februar, kl. 09.00-16.30 (Nofima, Ås)

Nofima AS, Osloveien 1, Ås

Påmelding

Frist for påmelding: 27. januar. NB! Begrenset antall plasser.

Fagansvarlig

Cecilia M. Kippe i vegetabilhallen på Nofima Ås. Foto: Joe Urrutia/Nofima

Cecilia M. Kippe jobber på matforsknings-instituttet Nofima Ås og deltar i forskningsprosjekter på norske landbruksprodukter med fokus på helse og kvaltiet. I tillegg er Cecilia kursholder og veileder innen frukt-, bær- og grønnsaksforedling i Kompetansenettverket for lokalmat.

Kursinnhold

Lær å lage sauerkraut og andre fermenterte grønnsaksprodukter!

På kurset får du bl.a. lære om:

Digitalt på Teams, 29. januar:

  • Trygg foredling av grønnsaker
  • Enkle målinger for å sikre trygge produkter
  • Fermenteringsprosessen – hva som skjer, hvordan vi kan styre fermenteringen og hva vi kan gjøre for å unngå at det går galt

På Nofima, Ås, 12. februar:

  • Ulike fermenteringsmetoder
  • Utstyr og emballasje
  • Lagring og holdbarhet
  • Regelverk merking
  • Siste nytt om forskningen på området
  • «Kunden i fokus» ved Stiftelsen Norsk Mat
  • Praktiske øvelser: fermentering av grønnsaker

Pris og betingelser

Kr 2450,- pr. person inkl. moms. Prisen inkluderer lunsj og kursmateriell.

Ta med 2 egne glass (ca. 0,5 l) med lokk.

Første samling foregår digitalt på Teams. Påmeldingslenke sendes påmeldte i forkant av kurset. Andre samling er på Nofima Ås.

For å tilby et mest mulig relevant kurs, ber vi om at det ved påmelding gis informasjon om hvilke problemstillinger, råvarer og produkter deltagerne er interesserte i, slik at dette om mulig kan bli belyst i løpet av kurset.

Spørsmål? Ta kontakt:

Cecilia Kippe

Øst-Norge

Cecilia Midtsund Kippe

Rådgiver