Hvor og når
29. januar, kl. 12.00-14.00 (digitalt på Teams)
12. februar, kl. 09.00-16.30 (Nofima, Ås)
Nofima AS, Osloveien 1, Ås
Påmelding
Frist for påmelding: 27. januar. NB! Begrenset antall plasser.
Fagansvarlig
Cecilia M. Kippe jobber på matforsknings-instituttet Nofima Ås og deltar i forskningsprosjekter på norske landbruksprodukter med fokus på helse og kvaltiet. I tillegg er Cecilia kursholder og veileder innen frukt-, bær- og grønnsaksforedling i Kompetansenettverket for lokalmat.
Kursinnhold
Lær å lage sauerkraut og andre fermenterte grønnsaksprodukter!
På kurset får du bl.a. lære om:
Digitalt på Teams, 29. januar:
- Trygg foredling av grønnsaker
- Enkle målinger for å sikre trygge produkter
- Fermenteringsprosessen – hva som skjer, hvordan vi kan styre fermenteringen og hva vi kan gjøre for å unngå at det går galt
På Nofima, Ås, 12. februar:
- Ulike fermenteringsmetoder
- Utstyr og emballasje
- Lagring og holdbarhet
- Regelverk merking
- Siste nytt om forskningen på området
- «Kunden i fokus» ved Stiftelsen Norsk Mat
- Praktiske øvelser: fermentering av grønnsaker
Pris og betingelser
Kr 2450,- pr. person inkl. moms. Prisen inkluderer lunsj og kursmateriell.
Ta med 2 egne glass (ca. 0,5 l) med lokk.
Første samling foregår digitalt på Teams. Påmeldingslenke sendes påmeldte i forkant av kurset. Andre samling er på Nofima Ås.
For å tilby et mest mulig relevant kurs, ber vi om at det ved påmelding gis informasjon om hvilke problemstillinger, råvarer og produkter deltagerne er interesserte i, slik at dette om mulig kan bli belyst i løpet av kurset.
Spørsmål? Ta kontakt:
Øst-Norge
Cecilia Midtsund Kippe
Rådgiver