Hvor og når
15.okt. 2024
Kl. 1600 – 1900
Teams. Lenke sendes ut dagen i forveien.
Påmelding
Fagansvarlig
Fagressurs er Jenny Neikell, også kjent som «Surtanten», er en av Sveriges fremste eksperter innen fermentering, melkesyregjøring og konservering. Hun er prisbelønt forfatter og en ettertraktet foredragsholder. Hun er også mangeårig veileder i Kompetansenettverk lokalmat.
I løpet tre timer går vi gjennom det grunnleggende om fermentering med spesielt fokus på grønnsaker.
Du får også en praktisk demonstrasjon av hvordan du fermenterer grønnsaker og inspirasjon til hvordan det kan serveres. Kurset avsluttes med en grunnleggende gjennomgang av ulike metoder for fermentering av frukt – og bærdrikk som kvass og kombucha.
Innhold:
- Om fermentering
- Mikroorganismer – hvilke bakterier legger vi til rette for og hvem er uønsket?
- Fermentering av grønnsaker
- Ulike metoder og viktige momenter
- Hva skjer under prosessen
- Smaksutvikling, lagring og holdbarhet
- Råvarer og kvalitet
- Feilsøk og hva kan være årsaken til avvik?
- Praktisk demo av fermentering
- Serverings-og smakstips med fermentert grønnsaker; varmt og kaldt
- Fermentering av frukt og bær
- Ulike bakteriekulturer
- Naturlig kullsyre
Resepter/støttelitteratur får du tilsendt i etterkant av kurset.
Det digitale kurset etterfølges av fysisk kurs i Sykkylven 23.oktober 2024
Pris og betingelser
kr 350,00
Spørsmål? Ta kontakt:
Midt-Norge
Bjørg Elisabeth Tronstad
Seniorrådgiver