Hvor og når
28.november
kl. 1400 -1630
Digitalt på Teams. Lenke sendes din epost dagen i forveien.
Påmelding
For mer info og påmelding; trykk her:
Fagansvarlig
Fagressurs: Kari Helgetun Langfoss, utdannet innen Matteknologi/Matvitenskap. Hun underviser på NTNU og Trøndelag høyere yrkesfagskole på Byåsen og er i flere år benyttet som rådgiver i Kompetansenettverk lokalmat Midt.
Kontakt: Beth Tronstad 97594332 bjotro@trondelagfylke.no
Kursinnhold
Oppdatert kjøreplan: Praktisk Webinar i ysting av Mozzarella!
- 1400 Velkommen og intro film
- 1440 Syrekulturer
- Spørsmål og innspill
- 1500 Vasking og Kjøling
- Spørsmål og innspill
- 1515 Ysteprosessen
- Spørsmål og innspill
- 1430 Tar ut ostemasse til Mozzarella
- Spørsmål og innspill
- 1540 Fortsetter med ysting av Halloumi
- Spørsmål og innspill
- 1600 Strekking og forming av Mozzarella
- Spørsmål og innspill
- 1615 Ricotta
- 1630 Avslutning
- Opprinnelig kurs, i samarbeid med norske utstyrsleverandører for Mozzarellaproduksjon og fagfolk fra Italia, ble utsatt, men planen er å sette opp dette i løpet av 2025.
Pris og betingelser
kr 300,- Dere kan gjerne samles flere fra samme ysteri eller ystenettverk å delta på kurset for denne prisen.
Spørsmål? Ta kontakt:
Midt-Norge
Bjørg Elisabeth Tronstad
Seniorrådgiver