Webinar med ystepraksis og teknologi; Artisan Mozzarella, Halloumi og Ricotta.

28. november 2024
28. november 2024
Digitalt på Teams kl.1400 -1630
Praktisk ysting på film 2,5 timer. Syrekulturer, vasking, kjøling, strekking og forming av Mozzarella. Halloumi og Ricotta. Vi tar oss tid til spørsmål og innspill mellom hvert tema. Støttelitteratur får dere tilsendt etter kurset.
Strekning og forming Mozarella

Hvor og når

28.november
kl. 1400 -1630

Digitalt på Teams. Lenke sendes din epost dagen i forveien.

Påmelding

For mer info og påmelding; trykk her:

Fagansvarlig

Fagressurs: Kari Helgetun Langfoss, utdannet innen Matteknologi/Matvitenskap. Hun underviser på NTNU og Trøndelag høyere yrkesfagskole på Byåsen og er i flere år benyttet som rådgiver i Kompetansenettverk lokalmat Midt.

Kontakt: Beth Tronstad 97594332 bjotro@trondelagfylke.no

Kursinnhold

Oppdatert kjøreplan: Praktisk Webinar i ysting av Mozzarella!

  • 1400     Velkommen og intro film
  • 1440     Syrekulturer
  •              Spørsmål og innspill
  • 1500     Vasking og Kjøling
  •              Spørsmål og innspill
  • 1515     Ysteprosessen
  •              Spørsmål og innspill
  • 1430     Tar ut ostemasse til Mozzarella
  •              Spørsmål og innspill
  • 1540     Fortsetter med ysting av Halloumi
  •              Spørsmål og innspill
  • 1600     Strekking og forming av Mozzarella
  •              Spørsmål og innspill
  • 1615     Ricotta
  • 1630     Avslutning
  • Opprinnelig kurs, i samarbeid med norske utstyrsleverandører for Mozzarellaproduksjon og fagfolk fra Italia, ble utsatt, men planen er å sette opp dette i løpet av 2025.

Pris og betingelser

kr 300,- Dere kan gjerne samles flere fra samme ysteri eller ystenettverk å delta på kurset for denne prisen.

Spørsmål? Ta kontakt:

portrait of  Bjørg Elisabeth Tronstad

Midt-Norge

Bjørg Elisabeth Tronstad

Seniorrådgiver

Relaterte artikler: