Hvor og når
24. januar
Kl. 10.00-14.00
Digitalt på Teams
Påmelding
Frist for påmelding: 22. januar.
Fagansvarlig
Tom Chr. Johannessen er pølsemakermester ved matforsknings-instituttet Nofima. Tom jobber med kjøttproduksjon i små og store prosjekter og holder kurs i kjøtt-, farse- og spekematproduksjon.
Kursinnhold
EU og Norge har innført nye merkeregler (EU nr. 1169/2011) for å gjøre det lettere for forbrukerne å forstå matvarers innhold. Fra 2017 må næringsinnhold, inkludert energi, fett, mettede fettsyrer, protein, karbohydrater, sukkerarter og salt, oppgis. Nettbaserte næringsberegningsprogrammer mangler ofte spesifikke råvarer, noe som er utfordrende for kjøttprodusenter.
Bli med på nettkurs og lær
- Hvilke merkeregler som gjelder
- Hvordan en kan beregne næringsinnhold
- Hvilke maskiner, pakkesløsninger og emballasje som er best tilpasset, egnet og tilgjengelig for mindre produsenter
Pris og betingelser
Kr 590,- pr. person inkl. moms.
Kurset foregår digitalt på Teams. Påmeldingslenke sendes påmeldte i forkant av kurset.
For å tilby et mest mulig relevant kurs, ber vi om at det ved påmelding gis informasjon om hvilke problemstillinger, råvarer og produkter deltagerne er interesserte i, slik at dette om mulig kan bli belyst i løpet av kurset.
Spørsmål? Ta kontakt:
Øst-Norge
Cecilia Midtsund Kippe
Rådgiver
Øst-Norge
Tom Christen Johannessen
Pølsemakermester