Merking og pakking av lokalmat

24. januar 2025
Digitalt på Teams
Kompetansenettverket for Lokalmat Øst inviterer til nettkurs om beregning av næringsinnhold, merking og pakking av lokalmat. Illustrasjon: Mattilsynet.no
Eksempel på merking av mat. Illustrasjon: Mattilsynet.no

Hvor og når

24. januar
Kl. 10.00-14.00

Digitalt på Teams

Påmelding

Frist for påmelding: 22. januar.

Fagansvarlig

Pølsemaker holder i en spekeskinke.
Nofimas pølsemakermester Tom Johannessen er kursholder sammen med Lene Øverby. Foto: Joe Urrutia, Nofima

Tom Chr. Johannessen er pølsemakermester ved matforsknings-instituttet Nofima. Tom jobber med kjøttproduksjon i små og store prosjekter og holder kurs i kjøtt-, farse- og spekematproduksjon.

Kursinnhold

EU og Norge har innført nye merkeregler (EU nr. 1169/2011) for å gjøre det lettere for forbrukerne å forstå matvarers innhold. Fra 2017 må næringsinnhold, inkludert energi, fett, mettede fettsyrer, protein, karbohydrater, sukkerarter og salt, oppgis. Nettbaserte næringsberegningsprogrammer mangler ofte spesifikke råvarer, noe som er utfordrende for kjøttprodusenter.

Bli med på nettkurs og lær

  • Hvilke merkeregler som gjelder
  • Hvordan en kan beregne næringsinnhold
  • Hvilke maskiner, pakkesløsninger og emballasje som er best tilpasset, egnet og tilgjengelig for mindre produsenter

Pris og betingelser

Kr 590,- pr. person inkl. moms.

Kurset foregår digitalt på Teams. Påmeldingslenke sendes påmeldte i forkant av kurset.

For å tilby et mest mulig relevant kurs, ber vi om at det ved påmelding gis informasjon om hvilke problemstillinger, råvarer og produkter deltagerne er interesserte i, slik at dette om mulig kan bli belyst i løpet av kurset.

Spørsmål? Ta kontakt:

Cecilia Kippe

Øst-Norge

Cecilia Midtsund Kippe

Rådgiver

portrait of  Tom Christen Johannessen

Øst-Norge

Tom Christen Johannessen

Pølsemakermester

Relaterte artikler: