Kjøttkurs – fra kvalitet til håndverk

27. mars 2025
28. mars 2025
Fiskebørsen v/Saltstraumen hotell, Kapstøveien 19, 8056 Saltstraumen
Teoretisk innføring i kjøttkvalitet, hygiene, mørningsprosesser, partering, og videreforedling. Praktisk arbeid med kjøttbehandling og produksjon. Oppskrifter, salt, krydder, konservering
Bilde av spekepølse i et trau.

Hvor og når

27.3-28.3
Dag 1: 09-18.00

Dag 2 07:30-17:30

Fiskebørsen v/Saltstraumen hotell, Kapstøveien 19, 8056 Saltstraumen

Påmelding

Send e-post til: katrem@vgs.nfk.no

Inkluder følgende info:

  • Bedriftsnavn
  • Organisasjonsnummer
  • Navn deltaker(e)
  • Adresse

Kursholder

Bength Hanssen er lærer på Senja videregående skole, restaurant og matfag. Kokk- og stuertutdanning. Butikkslakterutdanning- den første som ble utdannet i Norge. Jobbet i kjøttindustrien som produksjonsleder og slakter på Nortura. Har i mange år jobbet som konsulent og drevet med videreutvikling av bedrifter

Kursinnhold

  • Teori
  • Hygiene
  • Partering
  • Kjøttbehandling og produksjon

Målgruppe: Hovedmålgruppa for Kompetansenettverket i nord er primærprodusenter og næringsmiddelbedrifter med mål om å utvikle, foredle og selge kvalitetsprodukter basert på lokale råvarer eller reiselivsbedrifter som har utviklingsprosjekter i samarbeid med lokalmatprodusenter. Målgruppa er små matbedrifter med opptil ti årsverk

Om kursarrangør

Arrangører er Nordnorsk Kompetansesenter Mat (NKMAT)

NKMAT er et selvstendig senter under Mosjøen VGS. De har gjennom en årrekke vært kursarrangør for Kompetansenettverk for Lokalmat i Nord-Norge, men er mest kjent for å arrangere det årlige matsymposiet ArktiskMat.

Kontaktperson i Nordnorsk Kompetansesenter er Katrine Remmen Wiken: katrem@vgs.nfk.no/ 92241783

Pris og betingelser

Påmeldingsavgift: 1000 kr som inkluderer lunsj begge dager. Begrensede antall plasser. Påmeldingsfrist: 28. februar

Spørsmål? Ta kontakt:

portrait of  Kine Skogås Fristad

Nord-Norge

Kine Skogås Fristad

Rådgiver

Relaterte artikler: