Velkommen til Innføringskurs i ysting. Kurset er arrangert på Sogn Jord- og Hagebruksskule (SJH) som tilbyr ulike kurs og utdanning i ysting. Innføringskurset er viktig å ha i botnen for deg som ynskjer å foredle mjølk til håndverkprodukt av ku- og geitemjølk, enten for personlig interesse eller med mål om å drive småskala produksjon.
Påmelding: paamelding.sjh@vlfk.no
Kurset er arrangert på Sogn Jord- og Hagebruksskule (SJH) som tilbyr ulike kurs og utdanning i ysting. Innføringskurset er viktig å ha i botnen for deg som ynskjer å foredle mjølk til håndverkprodukt av ku- og geitemjølk, enten for personlig interesse eller med mål om å drive småskala produksjon.
Program:
Program innføringskurs i ysting 18.11.-22.11.2024
Innhold i kurset:
- Teoretisk og praktisk opplæring i foredling av mjølk
- Kjemisk innhald i mjølk, mikrobiologi, mjølkesyrebakteriar og startkulturar.
- Koagulering av mjølk og ysting, salting og modning av ost.
- Hygiene, vask og reinhald, ysteutstyr.
- Besøk i ysteri, eks på mjølkeprodukt vi lagar på kurset er koking av dravle.
Kurset gir oversikt over ystefaget, oppskrifter til utprøving heime, grunnkompetanse i syrning, mikrobiologi og råvarekvalitet for å kunne yste av rå mjølk.
Varighet: Kurset byrjar måndag 18. november 2024 kl 17.00
og avsluttar fredag 22. november 2024 kl 16.30.
Målgruppe: Kurset passer for både nybegynnere og de med noe erfaring innen mjølkeforedling.
Påmelding: paamelding.sjh@vlfk.no
Pris: kr. 5600,- inkluderer lunsj/middag, kaffi og kveldsmat alle dager. Frukost og overnatting kjem i tillegg.
Skulen har nokon ledige internatrom. Meld frå ved påmelding om du ynskjer bu på skulen.
Ved spørsmål ta kontakt med Sogn Jord- og Hagebruksskule, tlf.: 57 63 71 00