Grunnleggende melkeforedling, spørsmål og erfaringer. Demofilm  

9. september 2024
9. september 2024
Digitalt
Lær mer om pH, separering, bakteriekulturer, youghurt, rømme og smør. Fyldig støttelitteratur og resepter får du tilsendt etter kurset.

Hvor og når

9. september 2024
Klokka: 15 -19

På Teams. Link sendes dagen før.

Påmelding

Informasjon om påmelding her

Fagansvarlig

Kari Helgetun Langfoss, utdannet innen Matteknologi/ Matvitenskap.

Underviser på NTNU og Trøndelag høyere yrkesfagskole på Byåsen og er i flere år benyttet som rådgiver i Kompetansenettverk lokalmat Midt.

Kursinnhold

Digitalt kurs for deg med interesse for videreforedling av melk i etableringsfase, eller for deg som arbeider i ysteri og som ønsker å repetere melketeknologi, syrningsteknikker, hygiene og mikrobiologi. Filmopptak i meieri viser foredling av seks ulike produkt. Vi går gjennom steg for steg og kopler teori til praksis. Fyldig støttelitteratur får du etter kurset.

Filmens inndeling:

  • pH kalibrering
  • Separering
  • Yoghurt
  • Kremost, Skjørost, Cottage cheese
  • Rømme
  • Smør
  • Produktvurdering
  • Mellom hvert tema tar vi oss tid til spørsmål og diskusjon «live». lister for å gjøre informasjon

Pris og betingelser

kr 350,- Teams link sendes dagen i forveien

Spørsmål? Ta kontakt:

portrait of  Bjørg Elisabeth Tronstad

Midt-Norge

Bjørg Elisabeth Tronstad

Seniorrådgiver

Relaterte artikler: