VELG MELLOM DISSE BRANSJEKURSENE
BAKEKURS
To-dagers bakekurs med Sebastien Boudet, der du får fordype deg i surdeigsbaking med fokus på urkorn . Kurset gir en praktisk gjennomgang av alt fra maling av eget mel og forberedelse av deig til forming, snitting, steking og evaluering av ferdige brød. Kurset passer for bakere med noe erfaring som ønsker å utforske surdeig og urkorn på et dypere nivå.
FOREDLINGSKURS GRØNNSAKER
Bli med på et inspirerende og praktisk to-dagerskurs hvor du lærer kunsten å foredle grønnsaker på en trygg og bærekraftig måte. Dette kurset gir deg kompetanse innen melkesyregjæring, konservering med varmebehandling og andre viktige teknikker for å lage holdbare og smakfulle produkter. Kursholder er Karin Liljegren fra Eskilstuna Matkultur.
KJØTTFOREDLINGSKURS
Kommer snart.
ENKEL MELKEFOREDLING
Kari H. Langfoss gir en praktisk og inspirerende innføring i temaer som pH, separering, yoghurt, ferskoster, bakteriekulturer, rømme og smør. Gjennom en kombinasjon av undervisningsfilmer, «live» diskusjoner og deling av erfaringer fra deltakerne, ser vi på utfordringer og løsninger i produksjonen. Kurset passer for produsenter i oppstartsfasen og ysteriansatte som ønsker å styrke eller repetere sin fagkunnskap.
Les mer om faginnholdet.
FOREDLINGSKURS FRUKT – del 1
Det trønderse drikkekartet – tirs. 25/1
Lær hvordan du kan bruke lokale drikkeprodukter, både med og uten alkohol, i spennende serveringer på restaurant, bar eller hotell. Kurset inkluderer foredrag, miksedemonstrasjon og paneldiskusjon med produsenter. Kursholder er Jørgen Dons fra Raus Bar i Trondheim, kjent for kreative drinker og fokus på lokale råvarer. Kurset passer for serveringssteder, drikkeprodusenter og fruktdyrkere som vil løfte smaken av Midt-Norge i sine menyer!
FOREDLINGSKURS FRUKT – del 2
Dyrkningsteori – ons. 26/1
Lurer du på hvordan epletrærne dine kan få større, saftigere frukt. Eller hvordan du kan forme treet for bedre vekst og helse? Beskjæring av epletrær er en kunst som kombinerer praktisk kunnskap og en god dose naturforståelse. Vi inviterer produsenter av intensivdyrkede epler til kurs med både teori og praksis. Den praktiske delen vil foregå hos Inderøy mosteri. Vi får også besøk av Silje på Tingvoll sider som vil fortelle om sin fantastiske reise fra etablering i 2020 til VM-medaljer to år seinere.