Tid og sted
16-18. mars 2026
Steinkjer/Inderøy
Mandag 16. mars
- 10.00-16.00 Felles fagdag
- 16.00-17.45 Parallellspor
- 18.00 Minglemiddag
Steinkjer samfunnshus
Kongens gt 26A, 7713 Steinkjer
Tirsdag 17.mars
- 09.00-16.00 Siderkurs, champagnemetoden
- 09.00-16.00 Innovasjonsfokus korn, grønt og kjøtt
Steinkjer videregående skole
Elvenget 10 – 7716 Steinkjer
- 08.30-17.00 Ostesymposium (ost og gårdsmelk)
Jegtvolden Fjordhotell
Jektvollvegen 89, 7670 Inderøy
Onsdag 18. mars
- 08.30-17.00 Ostesymposium (ost og gårdsmelk)
Påmelding
Skal du delta på både Fagdager lokalmat Trøndelag mandag og Ostesymposium (ost og gårdsmelk) tirsdag og onsdag, gjøres samlet påmelding via Norsk Gardsost på www.ostesymposium.no.
Overnatting
Rabatterte priser (tilgjengelig 20/12-28/2):
Andre hoteller:
Ostesymposium finner sted på Jegtvolden:
Mandag 16. mars: Felles fagdag: Lokal mat i framtidas marked
Steinkjer samfunnshus – Festsalen
- 10.30–10.45
Åpning
Vertskap og arrangør - 10.45–11.45
Trender og forbrukeradferd – Hvorfor kjøper nordmenn lokalmat?
Annechen Bahr Bugge, Matsosiolog og forsker ved Forbruksforskningsinstituttet SIFO, OsloMet
Ingunn Anstenrud – Den sorte havre som case: Fra urkorn til nasjonal salgssuksess - 11.45–13.15
Salg og marked – Hvordan skal vi selge lokalmat framover?
Korte innl edninger (ca. 15 min) etterfulgt av sofaprat og spørsmål fra salen
Dagligvare – Eivind Haalien, NorgesGruppen
HoReCa – Petter Wahl Sekne, Fursetgruppen
Direktesalg og gårdsutsalg – Bernt Bucher-Johannessen, HANEN
Offentlige innkjøp – Ann Kristin Wang, Matvalget - 13.15–14.00
Lokalmatlunsj - 14.00–15.45
Smak, språk og opplevelse – Hva smaker egentlig lokalmat?
Kåseri og smaksshow med Richard Juhlin
Fokus på hvordan vi beskriver smak, kvalitet og opplevelse - 15.45–16.00
Pause - 16.00–17.45
Parallellspor (Velg A, B eller C)
Spor A
- 16.00–16.45
Generasjonsskifte, selskapsform og verdsetting
Jon Rannem, NLR – Maren Gangstad, Gangstad gårdsysteri
Tema: eierskifte, juridiske grep, selskapsformer, fallgruver, bank og verdsetting
- 17.00–17.45
Selvbetjente utsalg og betalingsløsninger
Systemer for selvbetjening og kombinerte kasseløsninger. Hva finnes, og hva fungerer i praksis?
Spor B
- 16.00–16.45
Takk for maten-podden – del 1
Kristoffer Torheim og Ann Kristin Møsth Wang – i samtale med flere gjester
- 17.00–17.45
Takk for maten-podden – del 2
Kristoffer Torheim og Ann Kristin Møsth Wang – i samtale med flere gjester
Spor C
- 16.00–17.45
Smak og kvalitet: Vurdering av sider
Richard Juhlin
Blindtesting, bruk av vurderingsskjema og diskusjon om kvalitet
Minglemiddag
- 18.00
Flere småretter med historier, kombinert med sider
Formidling av produsenter og råvarer
Spørsmål? Ta kontakt:
Midt-Norge
Gunn Bratberg
Prosjektleder Grønt kompetansesenter
Midt-Norge
Egil Hustoft
Prosjektleder
Midt-Norge
Lars Erik Jørgenvåg
Prosjektleder Grønt kompetansesenter



