Fagdager lokalmat Trøndelag

25. mars 2025
26. mars 2025
Steinkjer videregående skole
Bli med på Fagdager lokalmat 25.–26. mars 2025 på Steinkjer. Disse dagene samler vi mat- og drikke-bransjen for inspirerende kurs, nettverksbygging og kunnskapsdeling. Enten du er en etablert produsent eller vurderer å starte, vil du få nyttige verktøy, faglig innsikt og muligheten til å møte bransjeeksperter.

Hvor og når?

Tirsdag 25.mars
09 Velkomst med grøtfrokost
09-16 Parallelle kurs
17-19.30 Vrimlearrangement
19.30 Festmiddag

Onsdag 26.mars
09-16 Parallelle kurs

Elvenget 10 – 7716 Steinkjer

Vrimletid tirs 25.mars

Vi møtes med noe godt i glasset, noe inspirerende for hodet og noe nyttig for nettverket vårt! Smak, inspirasjon og nettverksbygging!

🤝 Speed-dating 17-19.30
Produsenter, kokker og innkjøpere møtes for å skape nye samarbeid og spennende muligheter. Her møter du også Steinkjer Utvikling, Etablereropplæringen, Kompetansenettverk lokalmat og Visit Innherred. En perfekt arena for deg som vil knytte kontakter og løfte lokalmat til nye høyder!

💡Inspirasjonsmøte 17-18.30
Har du ideer til-, eller planer om produksjon av lokalmat eller skal starte med reiselivs-virksomhet? Her får du informasjon om gründerstøtte og finansieringsmuligheter.

🍏 Most & ost 18.30 til 18.50
Maren fra Inderøy Mosteri og Maren fra Gangstad Gårdsysteri byr på en smakfull opplevelse med eplemost og ost i fokus.

🍸 Signaturdrink & storytelling 19 Jørgen Dons fra Raus bar serverer sin unike drink med lokal identitet og deler historien bak oppskrifta.

🍽 Festmiddag 19.30
Elever og lærere på RM sammen med villmarkskokk Lena Flaten serverer oss en spennende middag basert på lokale råvarer og «beredskapsmat».

VELG MELLOM DISSE BRANSJEKURSENE

BAKEKURS
To-dagers bakekurs med Sebastien Boudet, der du får fordype deg i surdeigsbaking med fokus på urkorn . Kurset gir en praktisk gjennomgang av alt fra maling av eget mel og forberedelse av deig til forming, snitting, steking og evaluering av ferdige brød. Kurset passer for bakere med noe erfaring som ønsker å utforske surdeig og urkorn på et dypere nivå.

Les mer om faginnholdet her.

FOREDLINGSKURS GRØNNSAKER
Avlyst

Bli med på et inspirerende og praktisk to-dagerskurs hvor du lærer kunsten å foredle grønnsaker på en trygg og bærekraftig måte. Dette kurset gir deg kompetanse innen melkesyregjæring, konservering med varmebehandling og andre viktige teknikker for å lage holdbare og smakfulle produkter. Kursholder er Karin Liljegren fra Eskilstuna Matkultur.

Les mer om faginnholdet her.

T-bone og persille på bakepapir.

KJØTTFOREDLINGSKURS
Økt lønnsomhet ved salg eget kjøtt  –  fra gård til marked!

Gjennom to temadager får du innsikt og praktiske tips til økt lønnsomhet ved direktesalg av kjøtt fra egen gård. Du lærer hva som kreves for å starte salg direkte til forbruker, får omvisning hos Vilteksperten og følger et slakt gjennom prosessen. Kurset gir kunnskap om verdikjeden, regelverk og leieproduksjon, samt veiledning i salg og markedsføring. Passer både for nye og etablerte kjøttprodusenter!

Les mer om faginnholdet.

ENKEL MELKEFOREDLING
Kari H. Langfoss gir en praktisk og inspirerende innføring i temaer som pH, separering, yoghurt, ferskoster, bakteriekulturer, rømme og smør. Gjennom en kombinasjon av undervisningsfilmer, «live» diskusjoner og deling av erfaringer fra deltakerne, ser vi på utfordringer og løsninger i produksjonen. Kurset passer for produsenter i oppstartsfasen og ysteriansatte som ønsker å styrke eller repetere sin fagkunnskap.

Les mer om faginnholdet.

Foto av Jørgen Dons på Raus Bar

FOREDLINGSKURS FRUKT – del 1
Det trønderske drikkekartet – tirs. 25/3

Lær hvordan du kan bruke lokale drikkeprodukter, både med og uten alkohol, i spennende serveringer på restaurant, bar eller hotell. Kurset inkluderer foredrag, miksedemonstrasjon og paneldiskusjon med produsenter. Kursholder er Jørgen Dons fra Raus Bar i Trondheim, kjent for kreative drinker og fokus på lokale råvarer. Kurset passer for serveringssteder, drikkeprodusenter og fruktdyrkere som vil løfte smaken av Midt-Norge i sine menyer!

Les mer om faginnholdet her.

DYRKINGSKURS EPLER – del 2
Dyrkningsteori – ons. 26/3

Lurer du på hvordan epletrærne dine kan få større, saftigere frukt. Eller hvordan du kan forme treet for bedre vekst og helse? Beskjæring av epletrær er en kunst som kombinerer praktisk kunnskap og en god dose naturforståelse. Vi inviterer produsenter av intensivdyrkede epler til kurs med både teori og praksis. Den praktiske delen vil foregå hos Inderøy mosteri. Vi får også besøk av Silje på Tingvoll sider som vil fortelle om sin fantastiske reise fra etablering i 2020 til VM-medaljer to år seinere.

Les mer om faginnholdet her.

Spørsmål? Ta kontakt:

portrait of  Gunn Bratberg

Midt-Norge

Gunn Bratberg

Prosjektleder Grønt kompetansesenter

Relaterte artikler: