Fagdager lokalmat Trøndelag 2026 + Ostesymposium

16. mars 2026
18. mars 2026
Steinkjer samfunnshus (felles fagdag mandag) og Steinkjer videregående skole (faglige kurs tirsdag) og Jegtvolden Fjordhotell (Ostesymposium tirsdag og oinsdag)
Bli med på Fagdager lokalmat 16-18. mars 2026 på Steinkjer. Disse dagene samler vi lokalmat- og drikkebedrifter for inspirerende foredrag, kurs og nettverksbygging. Enten du er en etablert produsent eller vurderer å starte, vil du få nyttige verktøy, faglig innsikt og muligheten til å møte bransjeeksperter. Vi gleder oss til å treffe deg!
Årets møteplass

Tid og sted

16-18. mars 2026
Steinkjer/Inderøy

Mandag 16. mars

  • 10.00-16.00 Felles fagdag
  • 16.00-17.45 Parallellspor
  • 18.00 Minglemiddag

Steinkjer samfunnshus
Kongens gt 26A, 7713 Steinkjer


Tirsdag 17.mars

  • 09.00-16.00 Siderkurs, champagnemetoden
  • 09.00-16.00 Innovasjonsfokus korn, grønt og kjøtt

Steinkjer videregående skole
Elvenget 10 – 7716 Steinkjer

  • 08.30-17.00 Ostesymposium (ost og gårdsmelk)

Jegtvolden Fjordhotell
Jektvollvegen 89, 7670 Inderøy


Onsdag 18. mars

  • 08.30-17.00 Ostesymposium (ost og gårdsmelk)

Påmelding

Skal du delta på både Fagdager lokalmat Trøndelag mandag og Ostesymposium (ost og gårdsmelk) tirsdag og onsdag, gjøres samlet påmelding via Norsk Gardsost på www.ostesymposium.no.

Overnatting

Rabatterte priser (tilgjengelig 20/12-28/2):

Andre hoteller:

Ostesymposium finner sted på Jegtvolden:

Mandag 16. mars: Felles fagdag: Lokal mat i framtidas marked

Steinkjer samfunnshus – Festsalen

  • 10.30–10.45
    Åpning
    Vertskap og arrangør
  • 10.45–11.45
    Trender og forbrukeradferd – Hvorfor kjøper nordmenn lokalmat?
    Annechen Bahr Bugge, Matsosiolog og forsker ved Forbruksforskningsinstituttet SIFO, OsloMet
    Ingunn Anstenrud – Den sorte havre som case: Fra urkorn til nasjonal salgssuksess

  • 11.45–13.15
    Salg og markedHvordan skal vi selge lokalmat framover?
    Korte innl edninger (ca. 15 min) etterfulgt av sofaprat og spørsmål fra salen

    Dagligvare – Eivind Haalien, NorgesGruppen
    HoReCa – Petter Wahl Sekne, Fursetgruppen
    Direktesalg og gårdsutsalg – Bernt Bucher-Johannessen, HANEN
    Offentlige innkjøp – Ann Kristin Wang, Matvalget

  • 13.15–14.00
    Lokalmatlunsj
  • 14.00–15.45
    Smak, språk og opplevelse – Hva smaker egentlig lokalmat?
    Kåseri og smaksshow med Richard Juhlin
    Fokus på hvordan vi beskriver smak, kvalitet og opplevelse
  • 15.45–16.00
    Pause
  • 16.00–17.45
    Parallellspor (Velg A, B eller C)

Spor A

  • 16.00–16.45
    Generasjonsskifte, selskapsform og verdsetting
    Jon Rannem, NLR – Maren Gangstad, Gangstad gårdsysteri
    Tema: eierskifte, juridiske grep, selskapsformer, fallgruver, bank og verdsetting
  • 17.00–17.45
    Selvbetjente utsalg og betalingsløsninger
    Systemer for selvbetjening og kombinerte kasseløsninger. Hva finnes, og hva fungerer i praksis?

Spor B

  • 16.00–16.45
    Takk for maten-podden – del 1
    Kristoffer Torheim og Ann Kristin Møsth Wang – i samtale med flere gjester
  • 17.00–17.45
    Takk for maten-podden – del 2
    Kristoffer Torheim og Ann Kristin Møsth Wang – i samtale med flere gjester

Spor C

  • 16.00–17.45
    Smak og kvalitet: Vurdering av sider
    Richard Juhlin
    Blindtesting, bruk av vurderingsskjema og diskusjon om kvalitet

Minglemiddag

  • 18.00
    Flere småretter med historier, kombinert med sider
    Formidling av produsenter og råvarer

Spørsmål? Ta kontakt:

portrait of  Gunn Bratberg

Midt-Norge

Gunn Bratberg

Prosjektleder Grønt kompetansesenter

portrait of  Egil Hustoft

Midt-Norge

Egil Hustoft

Prosjektleder

portrait of  Lars Erik Jørgenvåg

Midt-Norge

Lars Erik Jørgenvåg

Prosjektleder Grønt kompetansesenter

Relaterte artikler: