Den store honningdagen

14. mai 2025
Rohdeløkken Kafé, Oslo (Bygdøy)
Kompetansenettverk Lokalmat Øst og ByBi inviterer til Den Store Honningdagen, en inspirerende og lærerik dag om mangfoldet av smaker, egenskaper og bruksområder. Velkommen til en lærerik dag inn i honningens komplekse verden!
Nærbilde av bikake.

Hvor og når

14. mai
Kl. 09.30-15.00

Rohdeløkken Kafé, Wedels vei 2, 0287 Oslo (Bygdøy)

Påmelding

Frist for påmelding: 5. mai.

Fagansvarlig

Idil Akdos Idil er utdannet biolog og agroøkolog, sertifisert birøkter, faglig leder i ByBi og tidligere bonde. Idil er interessert i matkonservering, vill mat og selvforsyning av mat, samt dynamikker i større matsystemer.

Ragna Ribe Jørgensen er idehistoriker, sertifisert birøkter og faglig rådgiver i ByBi. Forfatter av kursbok til grunnkurs i birøkt og fagbok om honning for Norges Birøkterlag. Utdannet honningsensoriker ved italienske Albommiele i Bologna og har vært dommer i NM i flere år.

Innhold

Bli med på en dag dedikert til å lære om norsk honning og dens unike botaniske og geografiske særpreg.

  • Utforsk mulighetene for å utvide sortimentet av norsk honning på markedet gjennom produktutvikling og markedsføring.
  • Øvelser i å skille aroma og smak på ulike honninger fra velkjente, som lyng og skogsbær, til sjeldne som geitrams og eple.
  • Innsikt i vurderingsteknikker brukt av NM-dommere.
  • Bruk av sensoriske verktøy som sjekkliste, fargeguide og aromahjul.
  • Fokus på honningkvalitet: krystallisering, konsistens (kremet/flytende), lagring
  • Hvordan diversifisere honningprodukter og kundeprofiler.
  • Smaksverksted: bruk av honning i matlaging. Tips om oppskrifter fra baking og sauser til fermenterte produkter som jun og mjød.

Målet for honningdagen er å bli kjent med de ulike norske honningtypene og mulighetene for å fremheve norsk honning.

Målgruppen er birøktere, bønder med honningproduksjon og honningentusiaster.

Pris og betingelser

Kr 1500,- (inkl. mva) pr. person inkl. lunsj og kursmateriell.

Adkomst med buss: Buss 30 stopper ved holdeplass Kongsgården. Ca 10 minutter å gå videre til kaféen.

Adkomst med bil: Det er parkeringsmuligheter ved kaféen.

Spørsmål? Ta kontakt:

Cecilia Kippe

Øst-Norge

Cecilia Midtsund Kippe

Rådgiver

Relaterte artikler: