Hvor og når
14. mai
Kl. 09.30-15.00
Rohdeløkken Kafé, Wedels vei 2, 0287 Oslo (Bygdøy)
Påmelding
Frist for påmelding: 5. mai.
Fagansvarlig
Idil Akdos Idil er utdannet biolog og agroøkolog, sertifisert birøkter, faglig leder i ByBi og tidligere bonde. Idil er interessert i matkonservering, vill mat og selvforsyning av mat, samt dynamikker i større matsystemer.
Ragna Ribe Jørgensen er idehistoriker, sertifisert birøkter og faglig rådgiver i ByBi. Forfatter av kursbok til grunnkurs i birøkt og fagbok om honning for Norges Birøkterlag. Utdannet honningsensoriker ved italienske Albommiele i Bologna og har vært dommer i NM i flere år.
Innhold
Bli med på en dag dedikert til å lære om norsk honning og dens unike botaniske og geografiske særpreg.
- Utforsk mulighetene for å utvide sortimentet av norsk honning på markedet gjennom produktutvikling og markedsføring.
- Øvelser i å skille aroma og smak på ulike honninger fra velkjente, som lyng og skogsbær, til sjeldne som geitrams og eple.
- Innsikt i vurderingsteknikker brukt av NM-dommere.
- Bruk av sensoriske verktøy som sjekkliste, fargeguide og aromahjul.
- Fokus på honningkvalitet: krystallisering, konsistens (kremet/flytende), lagring
- Hvordan diversifisere honningprodukter og kundeprofiler.
- Smaksverksted: bruk av honning i matlaging. Tips om oppskrifter fra baking og sauser til fermenterte produkter som jun og mjød.
Målet for honningdagen er å bli kjent med de ulike norske honningtypene og mulighetene for å fremheve norsk honning.
Målgruppen er birøktere, bønder med honningproduksjon og honningentusiaster.
Pris og betingelser
Kr 1500,- (inkl. mva) pr. person inkl. lunsj og kursmateriell.
Adkomst med buss: Buss 30 stopper ved holdeplass Kongsgården. Ca 10 minutter å gå videre til kaféen.
Adkomst med bil: Det er parkeringsmuligheter ved kaféen.
Spørsmål? Ta kontakt:

Øst-Norge
Cecilia Midtsund Kippe
Rådgiver