Videreforedling av bær

4. desember 2024
11. desember 2024
Digitalt på Teams
Kompetansenettverket for Lokalmat Nord inviterer til digitalt kurs om videreforedling av bær. Kurset tar for seg produksjon av bl.a. syltetøy og gelé.
Syltetøy og gelè.

Hvor og når

04. og 11. desember
Kl. 12-14:30

Digitalt på Teams

Påmelding

Bindende påmelding innen 29.11.2024

Digitalt kurs om videreforedling av bær | Nofima AS

Kursholder

Cecilia Kippe

Øst-Norge

Cecilia Midtsund Kippe

Rådgiver

Kursinnhold

Kurset vil ta for seg produksjon av syltetøy og gelé av bær. Det bli lagt vekt på riktig behandling fra råvare til ferdig produkt. Noen av temaene som blir gjennomgått:

  • Råvarekvalitet, enkle kvalitetsmålinger
  • Teori om bl.a. syltetøy- og geléproduksjon
  • Fortykningsmidler
  • Holdbarhet
  • Regelverk; bla. tilsetningsstoffer og merking/deklarering

Mål med kurset

Gi deltakerne grunnleggende kompetanse om

  • Produksjon av bl.a. syltetøy, gelé
  • Hvordan en kan oppnå stabile og gode produkter.

For å tilby et mest mulig relevant kurs, ber vi om at det ved påmelding gis informasjon om hvilke problemstillinger, råvarer og produkter deltagerne er interesserte i, slik at dette om mulig kan bli belyst i løpet av kurset.

Pris og betingelser

Kr 500,- inkl. mva. pr. person.

Bindende påmelding innen 29.11.2024

Kurset vil foregå på Teams. Egen lenke blir tilsendt i forkant av kurset.

Spørsmål? Ta kontakt:

Cecilia Kippe

Øst-Norge

Cecilia Midtsund Kippe

Rådgiver

Relaterte artikler: