HACCP-kurs med Ragnhild Nordbø

7. april 2025
10. april 2025
Frindal Lodge, Orkdalsveien 2346, 7393 Rennebu
Videregående kurs i HACCP for drivere av og kvalitetsansvarlige i ysterier. Kursdeltakelse forutsetter grunnleggende kunnskaper om mikrobiologi. Kurset vil ta for seg regelverk, produktmerking, kvalitetsstyringsystem basert på HACCP, samt prøvetaking og andre metoder for å bekrefte at systemet fungerer.
Ragnhild Nordbø

Videregående kurs i HACCP for drivere av og kvalitetsansvarlige i ysterier. Kursdeltakelse forutsetter grunnleggende kunnskaper om mikrobiologi. Kurset vil ta for seg regelverk, produktmerking, kvalitetsstyringssystem basert på HACCP, samt prøvetaking og andre metoder for å bekrefte at systemet fungerer.

Målgruppe: 
Drivere av ysteri og ansatte på ysteri. De som har ansvar for kvalitetsarbeid i ysteri, eller skal få mer ansvar for slikt arbeid.

Tema:
Regelverk for småskala melkeforedling:

  • Oversikt over hvilke regler som gjelder
  • Hvordan oppfyller vi regelverket
  • Riktig merking av produkt

Kvalitetsstyringssystem basert på HACCP:

  • Hva er HACCP
  • Hvordan bygge kvalitetsstyringssystem ut fra verktøyene fra Norsk Gardsost

Prøvetaking og andre metoder for å bekrefte at kvalitetssystemet er bra nok:

  • Hvilke type prøver skal vi ta
  • Når og hvordan ta prøver for at vi skal få mest mulig informasjon ut av dem
  • Hvordan skal vi tolke resultatet

Dette er inkludert i kursavgiften: 

  • Overnatting
  • Alle måltider
  • Kursdeltakelse

Vi ønsker at alle deltakerne tar med litt egen ost til kveldsmat på mandag.

PROGRAM

  • Mandag
  • Ankomst
  • 19:00 Kveldsmat med presentasjon og ostesmaking
  • Tirsdag
    • 07:00 – 08:00 Frokost 
    • 08:00 – 12:00
    • 12:00 – 13:30 Lunsj
    • 13:30 – 17:30 Teori
    • 17:30 – 18:00 Pause
    • 18:00 Middag
  • Onsdag
    • 07:00 – 08:00 Frokost 
    • 08:00 – 12:00 Teori
    • 12:00 – 13:30 Lunsj
    • 13:30 – 17:30 Teori
    • 17:30 – 18:00 Pause
    • 18:00 Middag
  • Torsdag
    • 07:00 – 08:00 Frokost 
    • 08:00 – 11:30 Teori
    • 11:30 – 12:00 Avslutning/evaluering
    • 12:00 – 13:30 Lunsj
    • Avreise