Videregående kurs i HACCP for drivere av og kvalitetsansvarlige i ysterier. Kursdeltakelse forutsetter grunnleggende kunnskaper om mikrobiologi. Kurset vil ta for seg regelverk, produktmerking, kvalitetsstyringssystem basert på HACCP, samt prøvetaking og andre metoder for å bekrefte at systemet fungerer.
Målgruppe:
Drivere av ysteri og ansatte på ysteri. De som har ansvar for kvalitetsarbeid i ysteri, eller skal få mer ansvar for slikt arbeid.
Tema:
Regelverk for småskala melkeforedling:
- Oversikt over hvilke regler som gjelder
- Hvordan oppfyller vi regelverket
- Riktig merking av produkt
Kvalitetsstyringssystem basert på HACCP:
- Hva er HACCP
- Hvordan bygge kvalitetsstyringssystem ut fra verktøyene fra Norsk Gardsost
Prøvetaking og andre metoder for å bekrefte at kvalitetssystemet er bra nok:
- Hvilke type prøver skal vi ta
- Når og hvordan ta prøver for at vi skal få mest mulig informasjon ut av dem
- Hvordan skal vi tolke resultatet
Dette er inkludert i kursavgiften:
- Overnatting
- Alle måltider
- Kursdeltakelse
Vi ønsker at alle deltakerne tar med litt egen ost til kveldsmat på mandag.
PROGRAM
- Mandag:
- Ankomst
- 19:00 Kveldsmat med presentasjon og ostesmaking
- Tirsdag:
- 07:00 – 08:00 Frokost
- 08:00 – 12:00
- 12:00 – 13:30 Lunsj
- 13:30 – 17:30 Teori
- 17:30 – 18:00 Pause
- 18:00 Middag
- Onsdag:
- 07:00 – 08:00 Frokost
- 08:00 – 12:00 Teori
- 12:00 – 13:30 Lunsj
- 13:30 – 17:30 Teori
- 17:30 – 18:00 Pause
- 18:00 Middag
- Torsdag:
- 07:00 – 08:00 Frokost
- 08:00 – 11:30 Teori
- 11:30 – 12:00 Avslutning/evaluering
- 12:00 – 13:30 Lunsj
- Avreise